CE Oltenia oferă zero majorări salariale

Ofertă șoc a administrației Complexului Energetic Oltenia la întâlnirea comisiei mixte, în care sindicatele au cerut majorări salariale de 45% pentru mineri și energeticieni. Oferta companiei a fost zero majorări. “A fost o prezentare de buget în care nu era prevăzută nicio creștere a fondului de salarii și nici vouchere. Solicitările sindicatelor au fost aceleași, 45% majorare salariale și vouchere de vacanță. S-a făcut și o adresă de către toate federațiile sindicale pentru o întâlnire la Ministerul Energiei, până miercuri, cu ministrul”, a spus președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Sindicatele cer demararea negocierilor cu administrația CEO. “Cele patru federații vor face și o adresă pentru întrunirea comisiei de negociere, după care vom stabili ce vom face”, a mai spus Căldărușe. Liderul sindical acuză administrația de lipsă de respect. “Să nu vii cu absolut nimic la negocieri înseamnă lipsă de respect”, a spus Căldărușe.

În adresa către ministru, reprezentanții sindicali ai celor 13.000 de salariați din companie avertizează că “există riscul izbucnirii unor conflicte spontane” și că se poate ajunge la întreruperea activității.

Vizualizări: 6,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: