Concedii interzise minerilor. Vezi până când!

Salariații CE Oltenia care prestează activitate în unitățile miniere, precum și personalul din cadrul ELCFU vor lucra intens până la sfârșitul iernii. În urmă cu câteva zile, conducerea companiei energetice a emis o decizie prin care a impus restricții în ceea ce privește acordarea concediilor de odihnă pentru personalul din producție în următoarele luni.

”În perioada 01.01.2019-31.03.2019, pentru personalul de exploatare din cadrul Direcției Miniere și ELCFU concediul de odihnă va fi acordat numai în situații temeinic justificate”, se arată în decizia dată de Directoratul CE Oltenia.

Administrația a motivat această decizie prin necesitatea funcționării continue a grupurilor energetice, conform programării Dispeceratului Energetic Național, dar și pentru asigurarea stocurilor de cărbune pentru funcționarea centralelor.

De asemenea, conducerea CE Oltenia a luat decizia ca personalul din activitatea minieră să nu fie programat, tot până la 31 martie, pentru activitățile de pază și asigurare a patrimoniului.

De acest serviciu ar urma să se ocupe personalul din activitatea de mentenanță, administrativ și de la depozite.

Sindicaliștii au ridicat din nou probleme lipsei de personal. ”Eu spun că, dacă e nevoie, pot să-și ia concediu oamenii. Asta arată că e lipsă de personal. E nevoie de cărbune și de efortul pe care îl fac oamenii. Toți vin numai cu restricții, dar nimeni nu spune că oamenii fac eforturi deosebite pentru a fi dat cărbunele și energia necesară”, a comentat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Galerie foto


Vizualizări: 4,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: