Propuneri de clase de salarizare, respinse în Directorat

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a validat listele cu acordarea de clase de salarizare, în baza cărora au fost majorate circa 9.000 de salarii. Au fost şi propuneri de clase de salarizare care au fost respinse, după o analiză a celor de la Resurse Umane.

Ion Ruşeţ, consilier al directorului general, susţine că nu toate propunerile au fost validate, fiind şi cazuri de respingere. „Nu toate propunerile au fost validate de Directorat. Un număr mic de propuneri au fost invalidate. Au fost creşteri care nu au fost corect explicate, acolo unde s-a considerat că nu se justifică, nu s-a aprobat”, a spus Ruşeţ la Interviurile Infinit FM.

Ion Ruşeţ susţine că unele sesizări vor fi verificate şi după aprobarea listelor, iar acolo unde au fost greşeli, vor răspunde directorii de subunităţi. „Au fost colegi care au primit 3-4 clase şi s-au declarat nemulţumiţi, pentru că alţii aveau în continuare mai mult. Sindicatele mai mici au fost foarte vocale şi au invocat abuzuri. Toate aceste sesizări sunt analizate. Dacă au existat situaţii nepermise, greşeli, responsabilitatea va fi a directorilor de subunităţi”, a spus consilierul directorului general al CEO.

Ruşeţ a explicat şi de ce minerii şi energeticienii nu au primit avansurile mărite, chiar dacă majorarea de salarii este valabilă din februarie: „Nu era posibil, au fost validate listele, se lucrează la actele adiţionale, vor fi trimise în teritoriu pentru semnare. Creşterile salariale se vor regăsi în lichidarea primită în martie. S-a considerat mai bine să păstrăm acelaşi nivel de avans şi să ne reglăm la lichidare”.

Vizualizări: 5,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: