CE Oltenia produce o cantitate mai mare de energie

Vești bune pentru mineri și energeticieni. Săptămâna aceasta termocentralele Complexului Energetic Oltenia funcționează cu șapte grupuri energetice. Asta înseamnă că mai mulți salariați vor avea de lucru în perioada următoare, atât în termocentrale, cât și în cariere, dar și vânzările de energie au crescut, spun cei din conducerea companiei.

Cea mai mare cantitate de energie o produce în continuare Termocentrala Rovinari care are în funcțiune trei din cele patru grupuri conforme pentru producerea de energie. Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, a spus după ce schemă funcționează termocentralele săptămâna aceasta. "Funcționăm săptămâna aceasta cu trei blocuri la Rovinari, două la Turceni, unul la Ișalnița și unul la Craiova. Stăm un pic mai bine în ceea ce privește vânzarea de energie. A fost o conjunctură pe piață", a declarat Ionel Ilie, managerul CE Oltenia.
Și săptămâna viitoare termocentralele Complexului Energetic Oltenia vor funcționa tot după această schemă. Punerea în funcțiune și a altor grupuri energetice depinde de solicitările din piața de profil în ceea ce privește energia pe bază de cărbune, dar și de evoluția temperaturilor și a debitului pe Dunăre. De punerea în funcțiune a grupurilor energetice depinde și revenirea unor salariați din șomaj tehnic sau neintrarea altora în întrerupere de activitate.

Vizualizări: 5,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: