CE Oltenia, programat pentru privatizare anul viitor

Complexul Energetic Oltenia va fi privatizat anul viitor, potrivit draft-ului scrisorii de intenţie a Guvernului României cu Fondul Monetar Internaţional, publicat ieri pe HotNews.ro.

În document se arată că „CE Oltenia este o companie care are mare nevoie de investiţii, având un rol cheie în asigurarea securităţii energetice din România”. Privatizarea este văzută ca o formă de atragere a capitalului necesar realizării investiţiilor. Premierul Victor Ponta a declarat luna trecută la Târgu Jiu că în cazul CE Oltenia nu va fi vorba de o privatizare majoritară, ci de vânzarea unui pachet minoritar pe bursă.

Eforturile Guvernului de a accelera reformele în companiile de stat, mai ales prin vânzarea unor pachete semnificative la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, nu au dat încă rezultate concrete, se arata în draft-ul scrisorii de intenţie către FMI, obţinut de HotNews. Excepţie fac măsurile luate în privinţa Hidroelectrica, societate de stat care a intrat in insolvenţă, se precizează în document.

Potrivit documentului intrat în posesia HotNews, complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara sunt programate pentru privatizare la începutul anului viitor.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: