CE Oltenia recunoaşte că a dat angajaţilor apă expirată

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a recunoscut faptul că la Cariera Peşteana a distribuit minerilor apă minerală cu termen de valabilitate expirat. Directorul Ion Ruşeţ a precizat că cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi sancţionaţi şi că, de astăzi, toţi salariaţii de pe schimburile I şi II vor primi apă minerală, dacă temperaturile vor fi ridicate, la fel ca în zilele trecute.

Chiar dacă iniţial conducerea CE Oltenia nu a crezut spusele liderilor sindicali de la cariera Peşteana, care au reclamat faptul că marţi, 7 iulie, minerii de la schimbul II au primit apă expirată, în urma verificărilor a aflat că aşa s-a întâmplat. Reprezentantul CE Oltenia, Ion Ruşeţ, a spus că numai la Peşteana au existat astfel de probleme şi că vor fi luate măsuri faţă de cei care se fac vinovaţi. „Se confirmă informaţia, urmând să se dispună cât mai curând măsuri. Să vedem cauzele şi măsurile pentru persoanele vinovate. Am înţeles că au avut pe stoc apa minerală. A fost achiziţionată anul trecut şi acum s-a dat. N-aş putea să spun prin dispoziţia cui. Vor trebui să verifice cei de la Protecţia Muncii. Nu au mai fost astfel de situaţii, la Roşia, Motru şi Jilţ nu există pe stoc apă minerală de anul trecut”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Cei din administraţia complexului au mai spus că toţi salariaţii de la schimburile de zi vor primi apă minerală începând de astăzi. „S-a dat comandă miercuri. De joi ar trebui să primească toţi salariaţii de la schimbul I şi schimbul II, schimbul III nu, pentru că nu lucrează la temperaturi peste 35 de grade”, a precizat Ion Ruşeţ. 

Unii sindicalişti spun că administraţia face discriminare şi că deja a dat apă minerală la salariaţii care sunt membri de sindicat ai organizaţiilor sindicale agreate. „La noi, la cariera Lupoaia, nu s-a dat apă minerală deşi sunt angajaţi care lucrează pe partea de livrări. În zona Rovinari, în zona domnului Căldăruşe, s-a livrat. Am sunat la domnul Popescu, la Protecţia Muncii de la CEO, şi a zis că nu ştia situaţia, că la Lupoaia s-a lucrat, dar cărbunele pe ce se duce? Cu avionul? Sunt oameni care lucrează, la livrări, pe circuite, care nu au dozatoare, au numai excavatoarele. Trebuie să meargă şi un km pentru a putea bea apă. Mai sunt şi cei de la pază”, a comentat Nicu Bunoaica, lider sindical la cariera Lupoaia.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: