CE Oltenia, sponsor pentru vizita lui Ponta şi Niţă în SUA

Conducerea CE Oltenia s-a lăudat că merge cu premierul Victor Ponta şi ministrul Energiei Constantin Niţă în Statele Unite ale Americii, dar refuză să spună cât plăteşte pentru asta. Un document obţinut de HotNews arată însă că societatea din Gorj este „major sponsor” al unui simpozion ce va avea loc în perioada 21-22 octombrie în SUA, cu participanţi de mâna a doua din ţara gazdă. CEO nu a comuniat cu cât sponsorizează simpozionul, dar alte companii de stat şi private din sectorul energetic românesc s-au mulţumit cu statutul de „platinum”, echivalent cu o contribuţie de 10.000 de euro, „golden” – 5.000 de euro sau „silver” – 2.500 euro. Contribuţia CEO are mai multe zerouri, susţin surse neoficiale. Deşi am cerut un răspuns oficial companiei, acesta nu a fost dat. Această sponsorizare vine în condiţiile în care compania a anunţat că nu dă prime, nici cotă de cărbune în 2013, iar 2014 va fi un an auster.

Complexul Energetic Oltenia va avea trei reprezentanţi în delegaţia română care va ajunge în SUA odată cu premierul Victor Ponta. Este vorba de directorul general executiv Laurenţiu Ciurel, dar şi de directorii Corneliu Diţescu şi Ion Petroniu.

Jurnaliştii de la Hotnews au publicat ieri programul Forumului de afaceri organizat la Washington săptămâna viitoare. Directorul Laurenţiu Ciurel a confirmat plecarea sa în SUA, motivul fiind prezentarea companiei în vederea listării la bursă de anul viitor, dar la acest forum nu participă niciun jucător important din piaţa americană a energiei. La evenimentul din capitala SUA participă reprezentanţi de rang secund ai unor agenţii guvernamentale americane, ai diviziei de investiţii a Băncii Mondiale şi ai unor bănci americane. Pe lista participanţilor sunt reprezentanţii unor companii de stat si private din domeniul energetic.

Dai 10.000 de euro şi stai în faţă

Potrivit programului, evenimentul numit US Romania Business Forum va avea loc la Mayflower Renaissance Hotel din Washington. În prima zi va avea loc o conferinţă deschisă de un reprezentant al firmei americane de avocatură Cameron LLP, care este co-organizator al forumului, şi de ministrul Constantin Niţă. Apoi, timp de o oră vor fi prezentate companiile CE Oltenia, de către Laurenţiu Ciurel, Hidroelectrica- Mihail Stănculescu şi Romelectro de către Cosmin Mîţu.  Potrivit unui document postat pe site-ul firmei americane de avocatură Cameron LLP, participanţii la conferinţă îşi pot câştiga statutul de Sponsor Platinum, Sponsor Gold sau Sponsor Silver contra sumelor de 10.000 dolari, 5.000 dolari sau 2.500 dolari. Spre exemplu, compania care plăteşte 10.000 de euro are un loc asigurat în faţă, iar însemnele firmei pe care o reprezintă vor fi materialele promoţionale ale evenimentului. Complexul Energetic Oltenia apare pe afiş drept Major Sponsor. Compania nu a precizat câţi bani a plătit.

REACŢII

Contactat de HotNews.ro, unul dintre invitaţii de pe lista organizatorilor a afirmat ca nu va participa la acest eveniment deoarece "taxele sunt exagerat de mari pentru ce oferă în program". Preşedintele CA Transgaz, Ion Sterian, a afirmat ca nu va onora invitaţia deoarece "s-au schimbat datele problemei", in sensul ca deplasarea in Statele Unite s-ar prelungi cu 2-3 zile. Despre nivelul taxei de participare si despre modul in care se implica CE Oltenia ca sponsor, Sterian a afirmat ca nu cunoaşte amănunte.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: