Farmacia lui Călinoiu, medicamente „pe caiet” şi la Salvamont

Clubul sportiv „Energia” nu este singura structură care primeşte bani publici de la Ion Călinoiu – tatăl şi cumpără medicamente de la farmacia lui Ion Călinoiu – fiul. Serviciul Public Salvamont, din subordinea Consiliului Judeţean Gorj, a confirmat ieri că, atunci când are nevoie, cumpără medicamente „pe caiet” de la Califarm, pe care le achită cu factură când se strâng sume de 400-500 de lei. Dacă la Salvamont cererea de medicamente nu este mare, cei de la Energia au cheltuit peste 80.000 RON pe medicamentele de la farmacia lui Călinoiu. „Nu pe bază de contract”, a ţinut să precizeze principalul finanţator al clubului, CE Oltenia, prin vocea directorului Ciurel.

În atenţia gorjenilor amărâţi! Farmacia Califarm este una dintre cele mai ieftine din judeţ. Cel puţin aşa susţin doi dintre şefii instituţiilor care au cumpărat medicamente de aici.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a intrat în direct la un post local de televiziune ca să spună că medicamentele livrate de farmacia lui Ion Mădălin Călinoiu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorjnu a fost în baza unui contract cu Energia Rovinari. Clubul cumpăra direct de la ghişeu, de la Călinoiu Junior, pentru că erau mai ieftine, explică Ciurel. Între timp, apar şi alte instituţii subordonate Consiliului Judeţean care cumpără medicamente de la Califarm.

Ciurel şi Călinoiu se au unul pe celălalt

Marin Condescu a dezvăluit într-o conferinţă de presă că asociaţia sportivă Energia, finanţată de la Consiliul Judeţean, are relaţii contractuale cu farmacia lui Călinoiu jr. Dorind să-l apere pe Călinoiu, directorul CE Oltenia a spus că afirmaţia lui Condescu nu este adevărată. Nu este adevărată în sensul că nu există un contract, dar medicamentele sunt cumpărate de la ghişeu, atunci când e nevoie, pentru că la Călinoiu ar fi cele mai ieftine.  „Afirmaţia nu este deloc adevărată, practic este o minciună de la un cap la altul. Chiar mi s-a confirmat de către administratorul clubului că nu există nici un fel de contract“, a spus Ciurel. Finanţatorul Energia nu are nimic de ascuns şi a povestit şi cum se face achiziţia. „Pur şi simplu la intervale regulate de timp se achiziţionează, prin cumpărare directă la ghişeu, de acolo unde se găsesc medicamente mai ieftine, trec întreabă şi de acolo de unde-i mai ieftin cumpără. Există două farmacii de unde se cumpără, una dintre ele este a domnului Călinoiu Junior. Se achiziţionează de acolo pentru că acolo e mai ieftin“. Ciurel a declarat că poate demonstra afirmaţiile făcute. „Nu are legătură cu o relaţie contractuală, deci socoteala totală, potrivit facturilor este sub 800 de milioane, în şase ani, din 2008. Acesta este adevărul şi putem să-l demonstrăm cu acte“, adăugând că nu crede că în 2008 exista posibilitatea, din punct de vedere politic, să-i facă o favoare lui Călinoiu.

Medicamente „pe caiet“ la Salvamont

Ion Călinoiu este acum, obligat, să-l sune din nou pe fiul său şi să-l întrebe dacă a avut drept client Serviciul Salvamont Gorj, o altă entitate finanţată din bugetul care stă în pixul lui Călinoiu. Directorul Serviciului Salvamont, Sabin Cornoiu, a confirmat pentru Pandurul că a cumpărat medicamente de la Califarm. S-a întâmplat demult, iar medicamentele au fost date „pe caiet“. „Nu avem niciun contract cu farmacia Califarm. Noi cumpărăm cam de 500 de lei pe an medicamente şi le luăm de la ce farmacie ne vine bine. Am luat şi de la Califarm şi de la alte farmacii. Putem să luăm de la oricine. Noi luăm de obicei de la cei care ne dau „pe caiet“ pentru că nu luăm de sumă mare şi facem plata la 4-5 luni când se strâng câteva sute de lei“, a declarat directorul Salvamont Gorj.

Cornoiu a explicat de ce preferă anumite farmacii. „Noi luăm de la cei care ne dau pe caiet şi facem plata la câteva luni ca să nu ne taie factură pentru câteva pastile sau o rolă, două de bandaj. Anul acesta nu am cumpărat absolut deloc medicamente“, a încheiat acesta.

„L-am întrebat pe fiu-meu. Cică a livrat medicamente şi din 2009 şi până acum, o să vă dau facturile, sunt de 800 de milioane. Practic acolo s-au dus tocmai pe ideea susţinerii, urmare a relaţiei pe care a avut-o băiatul meu cu sportivii. Nu-i vorba de 7 miliarde”.

Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: