Preşedintele Senatului UCB, implicat în înfiinţarea I-UCB

Noi nume apar pe lista celor care conduc Institutul Universitar “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, considerat un fel de „clonă” a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, având denumiri asemănătoare, aceiaşi profesori şi specializări comune. Conform unui document aflat în posesia jurnaliştilor de la Gorjnews, chiar preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun, este implicat în constituirea fundaţiei universitare cu scop precis, organizarea de studii postliceale. Deşi Gorun doreşte cu tot dinadinsul să nu fie asociat cu I-UCB, nemaipunând la socoteală faptul că nici nu vrea să discute când este vorba de ziarul Pandurul, realitatea este cu totul alta. Inclusiv fiul său, Horaţiu Gorun este implicat, fiind chiar vicepreşedintele fundaţiei.

Conform actului prezentat de jurnaliştii de la Gorjnews, preşedintele Senatului Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Adrian Gorun, este cel care a depus la Ministerului Justiţiei cererea de rezervare a denumirii fundaţiei cu pricina în luna aprilie a anului trecut. Toţi cei implicaţi în constituirea acestei fundaţii, Institutul Universitar “Constantin Brâncuşi”, de la preşedintele acesteia Marian Vintilescu (care este şi directorul administrativ al universităţii), până la prorectorul Mihai Cruceru, membru fondator, încercă să evite asocierea  UCB cu I-UCB, deşi cele două au foarte multe în comun. Membrii fondatori fac parte din universitate, cursurile Şcolii Postliceale Hipocrate sunt susţinute de profesori ai UCB în aceleaşi clădiri în care învaţă studenţii universităţii şi au specializări comune precum cea de asistent medical generalist.

Contactat telefonic, preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun, nu a vrut să dea declaraţii privind implicarea sa în constituirea fundaţiei. În fapt, nici nu a aşteptat să asculte întrebarea, că a şi refuzat orice discuţie. “Nu poţi să vorbeşti cu mine astăzi. O să vorbeşti cu mine în altă situaţie, când voi avea eu timp, nu când vrei tu”, a spus Adrian Gorun.

Horaţiu Gorun, vicepreşedintele I-UCB

gorun_Jr_si_Marian_VintilescuPrintre cei care conduc Fundaţia Institutul Universitar “Constantin Brâncuşi” se numără şi fiul preşedintelui Senatului, Horaţiu Gorun. “Sunt vicepreşedintele fundaţiei, sunt membru fondator al fundaţiei. Am trecut şi în declaraţia de interese, peste tot am trecute chestiile astea. Nu e nimic de ascuns, e dreptul fiecăruia la libera asociere. Eu aş vrea la finalul acestui an să premiem cei mai buni elevi ai Gorjului prin intermediul fundaţiei. Unul dintre scopurile pentru care am creat această fundaţie este acela de a promova valoarea şi de a o încuraja. Nu se poate privatiza o instituţie de stat aşa cum am văzut că se speculează, este imposibil. Înfiinţarea fundaţiei s-a făcut printr-o hotărâre judecătorească”,a spus Horaţiu Gorun.

Acesta a spus că nu se urmăreşte preluarea patrimoniului şi studenţilor UCB de către nou înfiinţata fundaţie.

Neagă orice implicare a tatălui său

Horaţiu Gorun spune că tatăl său nu este implicat în constituirea fundaţiei I-UCB. „Putea să solicite oricine, pot pune actele la dispoziţie şi se poate vedea. Fundaţia este 100% persoană juridică drept privat, n-are nicio legătură cu spaţiul public. Eu nu am atâta implicare, am o funcţie de decor, atribuţiile revin în principal directorului executiv şi preşedintelui (...) Tata nu are nicio calitate în fundaţie, se poate demonstra rapid. N-are nicio calitate,  nici pe parte executivă, nici pe parte de comitet director sau altceva”, a mai spus Horaţiu Gorun. 

Adrian Gorun dă sfaturi

Nici preşedintele Marian Vintilescu nu a confirmat vreo implicare a lui Adrian Gorun în constituirea fundaţiei, însă a precizat că acesta din urmă ar mai ajuta cu sfaturi. „Domnul Gorun nu are nicio implicare, doar cu sfaturi. Ne sfătuieşte. Dânsul are o experienţă vastă în domeniu şi poate să ne dea sfaturi”, spunea Vintilescu, la deschiderea noului an universitar. 

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: