CE Oltenia va mai cotiza un an pentru o iluzorie privatizare

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta în ședința din 12 august prelungirea cu un an a contractului cu sindicatul de intermediere format din BRD și Swiss Capital, care oferă consultanța necesară privatizării a 15% din companie prin emiterea de noi acțiuni.

Contractul a fost încheiat în 2013 și de atunci este prelungit an de an prin act adițional, fără a se face un progres. În primul an, costul a fost pentru CEO de câteva sute de mii de lei. Cel mai recent grafic avea ca termen de finalizare a procesului data de 17 iunie 2019. Ca în fiecare an, și de această dată CE Oltenia a motivat nefinalizarea acțiunii prin faptul că societate este pe pierdere, că este în plin proces de restructurare, că nu a majorat capitalul social cu valoarea unor terenuri și că nu au fost reevaluate resursele de cărbune. Argumente aduse an de an, fără a se face ceva pentru îndreptarea situației.

Privatizarea este prevăzută într-o hotărâre de guvern din 2013, singurii câștigați fiind consultanții angajați, dar și tot felul de șmecherași din mai multe ministere care fac parte din comisiile de privatizare și încasează lunar bani pentru asta, fără să facă nimic. Suspendarea privatizării se poate face doar prin abrogarea hotărârii de guvern de listare a 15% din acțiunile CEO, dată în 2013. (R.S.)

Vizualizări: 1,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: