CE Oltenia vrea să schimbe Legea Energiei

Complexul Energetic Oltenia va încerca să promoveze două proiecte legislative în domeniul energiei. Directorul Diviziei Energetice din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a menţionat că cele două proiecte vor fi prezentate curând preşedintelui Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu. CE Oltenia vrea să apară o lege care să-i permită să exporte.

Directorul Aurel Medinţu a declarat că firma are oferte pentru exportul energiei însă legislaţia interzice ca producătorii să fie şi vânzători de energie. „Am avut foarte multe solicitări de la diverşi parteneri din exteriorul ţării. Din Serbia, Muntenegru, Turcia, Moldova. Deci au fost multe discuţii pe tema asta însă noi ne-am blocat şi am spus de fiecare dată că posibilitatea de a lua energie de la complex nu se poate face decât de pe platforma OPCOM“, a declarat acesta.

Medinţu a mai spus că CEO vrea să se revină la vechea lege a energiei. „Susţinem ca prin lege să nu i se interzică producătorului de a încheia contract pe export şi mai dorim ca OUG, care a modificat legea iniţială a energiei să revină la forma iniţială. În care se vorbea că un certificat verde reprezintă un MWh produs de energie regenerabilă“, a adăugat Aurel Medinţu.

În acest moment, compania vinde cam 900-1000 de MWh, ceea ce este foarte puţin raportat la numărul de salariaţi, dar şi la preţul de vânzare. În plus, stocurile de cărbune sunt foarte mari. „E o situaţie care nu e prea plăcută pentru că perioada de staţionare a cărbunelui se măreşte destul de mult şi există pericolul ca acest cărbune să se degradeze. Sunt în jur de 1 milion de tone la termocentrale şi tot cam atâta la Divizia Minieră“, a mai spus Medinţu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: