Ce parlamentar îşi plăteşte cel mai bine angajaţii

Parlamentarii gorjeni mai au câteva luni până la finalizarea mandatului început în 2008. Potrivit USL, alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 25 noiembrie. Dar până atunci, parlamentarii de Gorj mai au câteva luni în care încasează venituri serioase de la Parlament. Este şi cazul celor şase deputaţi din Gorj. La o primă analiză a banilor cheltuiţi din bugetul parlamentului pentru întreţinerea cabinetelor din judeţ, cele mai mari salarii le au cei de la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta. Nu se ştie câţi angajaţi are Ponta.

Indemnizaţie, diurnă, cheltuieli pentru exercitarea mandatului, cheltuieli pentru desfăşurarea activităţii în birourile parlamentare, cheltuieli pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare din circumscripţiile electorale, sau cheltuieli efectuate cu deputaţii trimişi în străinătate pentru diverse misiuni, toate suportate din bugetului Camerei Deputaţilor.  Pentru toate acestea, deputaţii Mugurel Surupăceanu, Vasile Popeangă, Dan Ilie Morega, Cosmin Popescu, Severus Militaru şi Victor Ponta, primesc bani din bugetul Parlamentului.  

Ponta, o indemnizaţie de 500 de lei

Judecând după datele de pe Camera Deputaţilor, în luna mai, parlamentarii gorjeni au primit în jur de 4200 de lei, mai puţin Victor Ponta, care a primit 578 de lei. În mai Ponta a devenit premier şi nu mai încasează indemnizaţia de la Camera deputaţilor, dar salariul acestuia va fi cunoscut abia la anul, când îşi va depune declaraţia de avere pe 2012. La capitolul bani pentru cabinetele parlamentare, angajaţii lui Ponta au împărţit în mai 5431 de lei, bani pentru salarii, şi încă 3467 pentru cheltuieli pentru bunuri şi servicii.

Pe colegiul 1, al lui Dan Ilie Morega, angajaţii primesc 2019 lei, Mugurel Surupăceanu îi plăteşte cu 3510 lei, iar în mai, cei de la cabinetul lui Cosmin Popescu au primit 4613. Pe colegiul 4 s-a deocntat doar 2381 de lei, iar pe 5, al lui Vasile Popeangă 4423 de lei.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: