CE Rovinari face noi lucrări la investiţia inaugurată de Videanu

Complexul Energetic Rovinari a încheiat în luna octombrie a acestui an un contract în valoare de aproximativ 77 de miliarde cu o firmă din Craiova. Firma respectivă se obligă ca până la sfârşitul anului viitor să termine lucrările de execuţie la compartimentul de avarie nr.1 al investiţiei „Depozit nou de zgură şi cenuşă Gârla realizat prin metoda şlam dens”, investiţie inaugurată în luna august în prezenţa lui Adriean Videanu, ministrul economiei în acea perioadă, potrivit purtătorului de cuvânt.

Anunţul licitaţiei a fost publicat la începutul lunii decembrie, la câteva luni după ce complexul semnase deja contractul cu Gecorom S.A, din Craiova. Lucrările pentru realizarea acestui compartiment de avarie vor costa Complexul Energetic Rovinari nu mai puţin de 77 de miliarde cu aproximaţie. Licitaţia a avut loc în luna august, contractul cu firma craioveană fiind semnat în 15 octombrie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Complexului Energetic Rovinari fiecare depozit de zgură şi cenuşă din complex este obligatoriu să aibă şi un compartiment de avarie. „Toate depozitele de cenuşă şi zgură au un compartiment de avarie aşa că se impunea ca şi această nouă investiţie să aibă şi ea un compartiment de avarie. Contractul a fost licitat în august, semnat în octombrie şi expiră la sfârşitului lui 2011”, a declarat Diana Milea, purtătoarea de cuvânt a Complexului Energetic Rovinari. Licitaţia a fost una deschisă, patru firme fiind interesate de atribuirea contractului însă firma craioveană Gecorom S.A a venit cu cel mai bun preţ respectiv 7.768.561 lei, valoare fără TVA. Contractul nu poate fi subcontractat unei alte firme.

Reamintim că în luna august, Complexul Energetic Rovinari a inaugurat în prezenţa ministrului economiei, Adriean Videanu, o instalaţie de transport şi depozitare a zgurii şi a cenuşii în sistem de şlam dens, valoarea investiţiei ridicându-se la peste 150 de milioane de lei.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: