Ce medic stă la program? Niciunul!

Ziua de ieri a fost una obişnuită pentru Ambulatoriul din Spitalul Judeţean. Asta înseamnă că în jurul prânzului toate cabinetele erau închise, deşi toate ar fi trebuit să fie deschise. Un lucru deranjant pentru zecile de pacienţi care stăteau pe la uşi. Directorul medical al spitalului, Constantin Pălivan, crede că nu este o regulă şi că unii medici mai pleacă pentru că îşi epuizează numărul de consultaţii la care au dreptul. De fapt, pleacă pentru că au cabinete particulare, unde îi aşteaptă alţi pacienţi, care le asigură venituri suplimentare.

În Ambulatoriul din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu funcţionează două cabinete de pediatrie. Sunt doi medici care îşi desfăşoară activitatea în două schimburi. Medicul Marian Dumitrescu ar fi trebuit ieri să fie la serviciu până la ora 15:00 însă a plecat cu două ore mai devreme, iar medicul Marcela Bălan trebuia să deschidă cabinetul la ora 13:00 însă a ajuns la serviciu cu o oră şi douăzeci de minute întârziere. Părinţii au fost nevoiţi astfel să aştepte pe holuri cu copiii bolnavi. „Aştept de aproape o oră, nu a venit niciun medic, asistenta ne-a spus că va veni, dar nu ne-a comunicat când”, a spus Maria Nicolcioiu.

Închis, medicul a plecat acasă!

Nici medicul ortoped Cătălin Rădulescu, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ambulatoriului, nu respectă programul de lucru. La ora 12:30 el a plecat acasă deşi avea program până la ora 15:00. Aceeaşi situaţie am întâlnit şi la cabinetul de fizioterapie. La ora 13:30 era închis, deşi conform programului afişat medicul ar fi trebuit să fie de găsit până la ora 15:00. Numele lui nu era trecut însă pe program.

Constantin Pălivan: „Nu este o regulă”

Directorul adjunct al spitalului, Constantin Pălivan, încearcă să-i scuze pe subalternii săi care nu-şi fac treaba. „Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu decontează decât un anumit număr de consultaţii. Medicul poate să consulte zilnic doar persoanele pentru care CJAS plăteşte, dar este obligat să stea la program. Spre exemplu doctorul Dumitrescu a consultat, ieri, suplimentar 12 copii. El avea dreptul să nu-i mai consulte pe aceştia, a făcut-o fără bani. În ceea ce priveşte plecarea lui de la serviciu mai devreme, voi discuta cu el să văd de ce a plecat, poate a avut un motiv întemeiat, oricum nu este o regulă cabinetele, nu sunt închise”, a precizat Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean Târgu Jiu

O asistentă filmată cu camera ascunsă  spune că majoritatea medicilor nu respectă programul afişat pe uşa cabinetului. „Ce medic stă până la trei? niciunul!”, a spus aceasta.  

Directorul adjunct al spitalului, Constantin Pălivan, spune că va face o anchetă internă iar dacă se va constata că într-adevăr cadrele medicale nu respectă programul li se va tăia salariul.

Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: