Plouă în şcoala reabilitată de firma ginerelui lui Filip

A fost renovată în urmă cu doi ani, dar a început deja să se degradeze. Este vorba de Şcoala Primară din Iaşi de Gorj, în care s-au investit nu mai puţin de două miliarde de lei vechi din bani publici. Cei mai supăraţi pe această situaţie sunt învăţătorii, care trebuie să suporte zilnic condiţiile de aici şi care cer ca firma care a realizat lucrările să fie sancţionată. Constructorul este Cristi Crăc ginerele primarului din oraşul Rovinari, Dorin Filip. Oricum, presa a mai relatat şi altă dată despre lucrări efectuate de firme controlate de primarul Filip şi prefectul Liviu Andrei.

Pentru renovarea Şcolii Primare din Iaşi-Gorj s-au cheltuit două miliarde de lei vechi în urmă cu doi ani, dar acum sunt necesare alte reparaţii. După doi ani au căzut parazăpezile de pe acoperiş, unele atârnă, jgheaburile s-au desprins, plouă pe lângă un coş, vopseaua de pe pereţi a început să se exfolieze, iar pe pereţii exteriori există bucăţi de vopsea care s-au desprins. Cadrele didactice de aici spun că lucrarea a fost efectuată de firma EXPOCRIS. SRL, deţinută de Cristi Crăc, ginerele primarului din Rovinari. „Lucrarea a fost licitată de mai multe firme. În partea de început au venit mai multe firme şi împreună cu primăria s-a prezentat situaţia construcţiei şi ce lucrări urmează a se face. După aceea am aflat că au cam dispărut firmele care au fost în partea de început pentru a face cunoştinţă cu lucrarea şi a rămas doar domnul Cristi Crăc”, spune Ioana Buţă, învăţătoare în această şcoală. Rezultatul lucrărilor desfăşurate în grabă pe o perioadă rece şi realizate fără meseriaşi se văd acum pe pereţi şi pe acoperiş. „Lucrările s-au desfăşurat în grabă, perioada noiembrie-decembrie 2008, a fost o perioadă de iarnă. Condiţiile atmosferice au împiedicat ca lucrările să se facă în condiţii bune aceste lucrări de reabilitare, dar am avut mici discuţii cu angajaţii acestui domn. Ne-am dar seama că nu sunt oameni de meserie”, mai menţionează învăţătoarea. 

Părinţii plătesc reparaţiile

Cei care trebuie să plătească acum pentru lucrările făcute de mântuială sunt părinţii elevilor. „Robinetele de la baie au fost cumpărate din banii părinţilor

pentru că s-au defectat la scurt timp după ce au fost montate. Nu se mai închideau. Când s-a făcut reabilitarea şcolii s-au făcut şi băile de la zero. Iar într-una din clase s-a infiltrat apa, aşa de bine a fost făcut acoperişul”, afirmă învăţătorul Cosmin Budulan. Nici directorul şcolii generale din localitate nu este încântat de felul în care arată şcoala. „Nu pot să spun că lucrările au fost sau nu de calitate, dar ce observ acum este că în mare măsură nu corespund, s-au deteriorat. În momentul de faţă sunt mari lacune fie din cauza materialelor, fie din cauza executării”, menţionează Nicolae Lăscăteu, directorul şcolii generale. Primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, îşi ia mâna de pe şcoală, spunând că nu are nicio legătură cu lucrările de aici.

„În această şcoală s-au investit peste două miliarde de lei vechi. Noi am făcut demersuri către Primărie şi urmează a se lua legătura cu patronul acestei firme pentru a se remedia lipsurile din momentul de faţă”, mai Ioana Buţă. Până atunci Cristi Crăc, ginerele primarului din Rovinari, va putea obţine o garanţie de 200 de milioane de lei vechi de pe urma acestor lucrări.

Galerie foto


Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: