Primăria Târgu Jiu, schimburi de spaţii cu firma lui Sarcină

Angajaţii care lucrau în sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj situat în Piaţa Mică vor trebui să-şi ia lucrurile şi să plece pentru că spaţiul pe care-l ocupau a ajuns la omul de afaceri târgujian Nicolae Sarcină. Sediul DSV stătea chiar între două magazine Succes şi acesta nu se putea dezvolta.

Locaţia în care în prezent angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare realizează analize la produsele din carne şi lapte din piaţa mică a fost dată la schimb de primăria Târgu Jiu firmei Succes Nic Com SRL cu un alt spaţiu aflat tot în apropierea pieţei. Nicu Sarcină, patronul firmei Succes, a venit cu ideea acestui schimb încă de la sfârşitul lunii iulie, când în şedinţa de Consiliu Local a cerut evaluarea spaţiului în scopul efectuării schimbului. Nicu Sarcină îşi doreşte foarte mult acest sediu pentru că este situat chiar între cele două magazine din piaţa care îi aparţin.

Iliuţă e de acord

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, Ion Iliuţă, nu pare îngrijorat de acest schimb. Iliuţă spune că actualul spaţiu este impropriu activităţilor pe care le desfăşoară acolo. Cu toate acestea, reprezentanţii primăriei aud pentru prima dată de nemulţumirile lui Iluţă. „Şi noi am vrut să fim mutaţi din acest spaţiu pentru că riscăm să stricăm aparatura din cauza infiltraţiilor de apă din tavan. Nu sunt nişte condiţii bune în care să facem analizele dar având în vedere că acum se apropie sezonul analizelor la carnea de porc, a rămas să discutăm din ianuarie“. Directorul mai spune că nu ştie cui va fi dat spaţiu, dar recunoaşte că doar sediul său mai stătea între magazinele lui Sarcină. „Nu ştiu cui va fi dat spaţiul şi nu mă interesează atâta timp cât primăria ne pune la dispoziţie alt spaţiu mai bun. Oricum noi eram singurii din sectorul respectiv care mai stăteam în spaţiul lor, restul toate sunt vândute”, a declarat Ion Iliuta, directorul DSVSA Gorj.

Tranzacţia a trecut de Consiliu Local

Chiar dacă există o hotărâre de Consiliu Local, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu nu se decid asupra declaraţiilor.

Responsabil cu aceste spaţii din pieţe, Alexandru Zaharia spune că habar nu are de aceste discuţii şi că nu s-a pus problema niciunui schimb, mai ales cu firma lui Sarcină. „Nu ştiu nimic din ce spuneţi dumneavoastră, eu unul nu am auzit nimic de acest schimb şi vă spun că dacă domnul Iliuţă s-ar fi plâns că nu sunt condiţii chiar eu le-aş fi dat o mână de ajutor să-l reabiliteze. Vă spun, e foarte uşor de reabilitat, câteva găleţi de lavabila şi eventual un tavan fals”, a declarat Alexandru Zaharia.

Dacă directorul Edilitara Public nu ştie nimic, Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu, ştie sigur că în urmă cu aproximativ o lună a fost dată o hotărâre de consiliu pentru efectuarea schimbului. Acesta a ţinut să precizeze că spaţiul dat la schimb de Nicu Sarcina are aceleaşi dimensiuni cu spaţiu DSVSA. „Direcţia Juridică are mai multe informaţii, dar ştiu că asta e o poveste mai veche. Prin vară s-a cerut evaluarea lui iar acum o lună, dacă nu mă înşel, s-a dus la îndeplinire hotărârea. Este vorba de un spaţiu de aceleaşi dimensiuni tot în piaţa mică”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: