Prefectul Andrei, somat să plătească daune de 40 de miliarde

Prefectura Gorj, condusă de Liviu Andrei, a fost acţionată în judecată de Liviu Pătraşcu, un om de afaceri din Argeş, care vrea cu orice chip să pună mâna pe pădurea de la Tismana. Interesant este că Pătraşcu cere 40 de miliarde despăgubiri pentru că nu a fost pus în posesie, deşi o instanţă din Braşov a hotărât acest lucru. Oricum, instanţa din Braşov s-a pronunţat şi nu prea. De fapt, în urma sentinţei, Prefectura Gorj era obligată să mai facă unele completări într-o anexă, 42, din dosarul său. Dar surpriză, anexa nu există! Nimeni, în afară de Andrei nu a votat propunerea acestuia de scriere a unei anexe noi.

Astăzi reprezentanţii Prefecturii Gorj vor avea o nouă înfăţişare în instanţă.

Povestea este lungă şi complicată fiind implicate foarte multe persoane. Pătraşcu a cumpărat drepturile litigioase de la nişte familii din Bucureşti. Cert este că la toată mârşăvia, care pare fără sfârşit acum au participat cu ştiinţă Ocolul Silvic Bumbeşti, Direcţia Silvică şi Prefectura Gorj.

Pătraşcu a propus ca Andrei să fabrice anexa

Pătraşcu a dat în judecată Comisia Judeţeană din cadrul Prefecturii pentru că nu au fost de acord să fabrice Anexa 42. Mai mult, acesta cere daune de 40 de miliarde de lei. Presa a relatat pe îndelete acest subiect, Pătraşcu fiind asociat cu prefectul Liviu Andrei, singurul de altfel care a votat pentru.

Cu toate acestea, Andrei a răspuns mereu că a votat pentru deoarece era imposibil să nu respecte o decizie dată de o instanţă. Important este că Andrei şi-a dat votul pentru fabricarea anexei amintită la început. Consilierul superior din Prefectură, Liviu Diaconescu, prezent la şedinţă explicat cum s-a întâmplat. „În 28 mai s-a supus la vot în plenul comisiei ca anexa aia să fie întocmită de domnul prefect. Eu am întrebat un jurist de la Silvic, dacă susţineţi punctul de vedere al lui Pătraşcu, cine trebuie să semneze anexa. Pe lege trebuie să semneze primar, secretar şi şeful ocolului silvic. Cine o semnează la primar? Prefectul. La secretar? Subprefectul! Şi la şeful Ocolului silvic, eu. Am spus, punctul meu de vedere este că nu, şi s-a supus la vot. Au fost două voturi pentru fabricarea acestui document şi 8-9 împotrivă“, a declarat Liviu Diaconescu.

Andrei a votat

Prefectul Liviu Andrei a declarat într-o emisiune la Gorj Tv că dacă i se va spune să semneze titlul de proprietate o va face fără zăbavă, decât să i se murdărească cazierul. „În data respectivă eu trebuia să pun în aplicare hotărârea judecătorească de înscriere în Anexa 42. Iar eu o hotărâre definitivă şi judecătorească de înscriere o înscriu în Anexa 42. Eu am votat să se înscrie, împreună cu cel de la silvic, pentru că mie îmi era frică. Efectiv de asta îmi e frică, de hotărâri definitive şi irevocabile, nu te joci cu ele. Vin şi te leagă. Şi am votat pentru chestiunea asta. În momentul în care mi se va spune că trebuie să dai pădurea şi să semnez titlul de proprietate nici nu mă gândesc“, a spus Andrei la Gorj Tv.

„Daţi-mi anexa“

Liviu Diaconescu a mai explicat că Pătraşcu a fost la şedinţa de la Prefectură, caz unic, după părerea acestuia, şi a început să ceară anexa. „Pătraşcu a venit acolo, a făcut zarvă, susţinut pe faţă de juristul Direcţiei Silvice. Dumnealor vor neapărat o anexă, anexă pe care legea şi instanţa de la Braşov nu ne obligă să o întocmim. Şi legea şi instanţa nu dă dreptul comisiei judeţene să producă documentul acesta. Şi doar obligă să trecem anumite înscrieri într-un document. Documentul acela nu există, noi suntem în imposibilitatea de a scrie în momentul în care nu există. Şi atunci a început că daţi-mi aia, daţi-mi anexa“, a mai spus acesta.

PROCESE

Pe rolul instanţelor din Gorj se află două procese, părţi fiind Liviu Pătraşcu şi Prefectura Gorj. Unul dintre dosare se află pe rolul instanţei Tribunalului Gorj, iar altul la Judecătoria Târgu Jiu. În cauza judecată la Tribunal, Liviu Pătraşcu solicită Prefecturii Gorj despăgubiri de 40 de miliarde de lei vechi pentru că nu a post pus în posesie pe terenurile forestiere din pădurile Tismana şi Crasna. Pătraşcu solicită despăgubiri Prefecturii Gorj, pentru că membrii Comisiei Judeţene de Fond Funciar nu au votat favorabil întocmirea anexei 42, care l-ar fi pus în posesie de pe Pătraşcu. 720 de hectare de pădure în Tismana şi Crasna. 

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: