Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare după 8 februarie

Primarii din județul Gorj care dețin centre de vaccinare anti-Covid încep să aibă mici probleme. Este vorba despre echipamentele și materialele sanitare pe care le-au luat de la cabinetele medicale școlare. Autoritățile centrale au anunțat faptul că școala va începe pe data de 8 februarie, iar acest lucru complică puțin lucrurile. Toate echipamentele împrumutate trebuie să fie restituite unităților școlare. O altă problemă este legată de personalul medical detașat de la cabinetele medicale școlare  către centrele de vaccinare.

Imediat ce ordinul privind organizarea centrelor va intra în vigoare, materialele trebuie restituite. Sunt primari care spun că au mai primit de la Direcția de Sănătate Publică Gorj anumite materiale, însă mobilierul este împrumutat de la cabinetele medicale școlare. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că seringile, spirtul și vata nu îi sunt suficiente decât pentru câteva zile.

”Am împrumutat aceste echipamente și mobilier de la cabinetele medicale școlare, tocmai pentru că nu aveam cum să cheltuim banii. Nu aveam niciun cadru legal. Sunt mai multe probleme legate de achiziționarea echipamentelor, dar și plata personalului. Urmează și etapa Rapel, dar nu vor avea vaccin. Am găsit personal și din cadrul primăriei să lucreze, dar va fi nevoie și de personal din afară. Le vom face un contract de prestări servicii. Funcționăm doar cu doi medici de familie și 6 asistenți pe care i-am luat de la cabinetele școlare. Voi face și o adresă către spitalul din Motru pentru a ne pune la dispoziție personal”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega.

Primarii sunt cei care trebuie să găsească personal calificat pentru centrele comunitare de vaccinare. O sarcină grea, spune primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

”Noi am mai găsit înțelegere la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești și ne-au mai fost delegați medici și asistenți. În primele 2 zile am vaccinat 120 de oameni. S-a pus problema începerii școlii pe data de 8 februarie, iar personalul medical din cabinetele medicale nu vor mai putea lucra în centrul de vaccinare. Așteptăm acele ordine de ministru prin care se pot încheia contracte cu diverși prestatori de servicii medicale”, a spus Birău.

Îngrijorați că nu mai au stocuri de materiale și nu e rezolvată problema personalului, primarii au mers peste prefect. Trimisul Guvernului în Teritoriu, Cosmin Pistol, spune că va face tot ce va fi posibil. ”Am avut o întâlnire cu domnii primari. Am discutat legat de problema personalului. S-a anunțat că începând cu data de 8 februarie 2021, elevii se vor întoarce la școală, iar în anumite centre de vaccinare sunt delegați medici din zona cabinetelor medicale școlare. Astfel, încercăm să asigurăm personalul medical pentru ca activitatea să continue și după data de 8 februarie”, a spus prefectul de Gorj, Cosmin Pistol.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: