Gorj: Cum decurge vaccinarea în singurul centru deschis în mediul rural

Deși a început cu stângul și oamenii s-au putut programa pentru vaccinarea anti-Covid abia de sâmbătă, și nu de vineri, campania de imunizare decurge bine în localitatea Bîlteni. Aici este singurul centru de vaccinare deschis în această etapă într-o zonă rurală. În Bîlteni, se vor putea vaccina nu doar localnicii din comună, ci și din alte localități.

Centrul de vaccinare a fost amenajat în cadrul Căminului Cultural din satul Moi, comuna Bîlteni. Oamenii din zonă nu s-au putut programa de vineri, când a devenit funcțională platforma pentru etapa a doua din cauza unor probleme tehnice. Abia de sâmbătă, cei care au dorit să se vaccineze au și reușit să se programeze. E și motivul pentru care în prima zi de imunizare au fost făcute puține vaccinuri.

“Avem un centru ultramodern. Funcționăm cu patru asistenți, patru registratori, medic coordonator. Avem probleme cu cei doi medici care ar trebui să vină spre centrul de vaccinare. Avem medic coordonator, dar cei doi medici care ar trebui să lucreze pe centru nu vin. Sunt discuții la nivelul centrului și cred că vom rezolva și această problemă. Dar asta nu influențează programarea pe care o fac cetățenii. Pot veni din orice zonă a județului. Centrul de vaccinare este în satul Moi, comuna Bîlteni. Cetățenii din zona noastră sunt receptivi la faptul că trebuie să ne vaccinăm și să ne integrăm în societate”, a explicat primarul din Bîlteni, Vasile Vlăduleanu.

Potrivit ultimelor modificări, și angajații din primării se vor putea vaccina în această etapă. Primarul din Bîlteni susține că toți salariații își doresc să se imunizeze, dar așteaptă să le vină rândul. „Și angajații mei își doresc, dar nu vrem să ieșim noi înainte. Ei doresc să se vaccineze, avem o listă. Funcționarii își doresc să se vaccineze, dar nu putem să apărem noi înaintea vârstnicilor sau celor cu probleme. Luni am avut 12, marți am avut 20. Cu siguranță, mă voi vaccina și eu. Mi-aș fi dorit să fiu în prima linie și să mă vaccinez”, a mai spus edilul din Bîlteni, la Tele3.

În total, în etapa a doua de vaccinare, din cele 19 centre de vaccinare care au fost amenajate, au fost deschise doar 9. Asta din cauza faptului că au fost distribuite în țară mai puține doze de vaccin decât se estimase inițial.

Vizualizări: 2,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: