Motivul pentru care un primar nu deschide centrul de vaccinare. „Cine plătește?“

Un primar din județul Gorj ia atitudine. Este decis să nu deschidă centrul de vaccinare, chiar dacă îl are amenajat, până nu știe cu exactitate cine va suporta cheltuielile legate de funcționarea acestuia. Primarul din Bălești, căci despre el este vorba, susține că nu poate suporta de la bugetul local plata medicului, a asistentului și a registratorului medical.

Primarul din comuna Bălești este decis să țină centrul de vaccinare închis, până când primește un răspuns oficial legat de cheltuieli. ”Este totul pregătit, am amenajat centrul de vaccinare exact cum ni s-a cerut, deși au amintit ceva la început că o să suporte Guvernul și aceste cheltuieli, dar asta treacă de la noi. Eu nu îl deschid până nu știu exact cine va da 100 de lei medicului pe oră, 20 de lei asistentului și 25 de lei registratorul medical. La un calcul simplu, ar fi o cheltuială de 3.000 de lei zilnic și de 21.000 de lei pe săptămână și așa mai departe. Eu din bugetul local nu-mi permit așa ceva. Nu mi se pare normal ca cei de la Ministerul Sănătății să pună presiune pe bugetul local”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Până nu are ceva oficial că nu va suporta aceste cheltuieli din bugetul local, primarul din Bălești ar putea deschide centrul doar dacă cineva vrea să facă voluntariat. ”Sunt decis să nu-l deschid până când nu primesc bani ca să le dau celor care vor lucra acolo sau îl pot deschide dacă cineva vrea să facă voluntariat la centrul de vaccinare, eu pun locația la dispoziție pe cheltuiala primăriei”, a mai spus primarul.

Centrul de vaccinare de la Bălești este amenajat în incinta sălii de sport a școlii din Ceauru.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: