Medicii de familie nu sunt obligați să înscrie pacienții la vaccinare. Variante!

Un cititor a sesizat redactia Pandurul că sunt medici care nu vor să înscrie pacienții pe platformă, în vederea vaccinării anti-Covid.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj spun că medicii de familie nu sunt obligați din punct de vedere legal să își înscrie pacienții, însă sunt remunerați dacă fac acest lucru.

”Nu există cadru legal pentru a putea fi obligați medicii de familie în ceea ce privește înscrierea pacienților pentru vaccinarea anti Covid. În schimb, cadrele medicale sunt remunerate dacă fac acest lucru”, a spus Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie cu liste proprii aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, aceștia beneficiază de un tarif pe serviciu. De exemplu, pentru primii 25% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare, medicii primesc 30 de lei/serviciu. Dacă pragul depășește procentul de 25%  și poate ajunge și la peste 65%, medicul de familie poate încasa suma de 60 de lei/serviciu.

Așadar, persoanele care nu sunt înscrise la medicul de familie sau nu mai au alți membri ai familiei pentru a-i înscrie pe platformă pot apela următorul număr de telefon, iar angajații DSP Gorj le vor face programarea: 0214144453.

Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: