Ce se va întâmpla cu angajații de la Termocentrala Craiova II, din luna iulie

Complexul Energetic Oltenia va scădea patru sute de persoane de pe statul de salarii, peste două luni. Termocentrala Craiova II va fi externalizată de la începutul lunii iulie, dar, dă asigurări managerul companiei, oamenii nu vor avea de suferit. Salariile vor rămâne aceleași.

„În planul de restructurare, avem o reducere de 2.000 de salariați la începutul anului viitor. 1.460 aveau condiții de pensionare. Diferența vine prin externalizarea Craiova II. La data de 1 iulie, termocentrala Craiova II va fi externalizată. Va deveni independentă față de CEO. Cei 1.460 posibili pensionari sunt dintre cei care primesc adeverințe de muncă în fiecare zi”, a spus Daniel Burlan, într-o emisiune la Gorj TV.

Craiova II ar putea fuziona cu Termo Urban, din Craiova, a mai dezvăluit Burlan. Cei 400 de salariați vor fi preluați de noua societate cu tot cu drepturile salariale pe care le au în prezent.

„Angajații de la Craiova vor fi menținuți în noua societate. Are același acționariat. Avem actualizarea studiului de fezabilitate pentru un nou grup de gaz. Salariile vor fi menținute. Vor fi preluați cu actualul contract de muncă, cu toate facilitățile. Au un contract valabil pe doi ani de zile. Noua societate poate să facă un alt contract de muncă, dar există și un program comun al Craiova II cu furnizorul de servicii de la municipalitate, Termo Urban, să fuzioneze cele două societăți ca să integreze și furnizarea, și producerea. Pot să înceapă să reabiliteze magistralele pentru că principala problemă a Termocentralei Craiova II sunt pierderile pe aceste magistrale care sunt în proprietatea noastră, dar sunt pe domeniul public”, a mai spus Burlan.

Vizualizări: 2,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: