Ce societăţi oferă salariaţilor prime de Paşti

Societăţile ce aparţin Complexului Energetic Oltenia îşi răsplătesc salariaţii de Paşti. Minerii şi energeticienii din companie vor primi câte 700 de lei. De asemenea, conducerile Uzinei de Execuţie Foraje (UEF) Motru şi Minprest Serv Rovinari îşi fac calcule asupra sumelor pe care le vor oferi, dar este cert că vor primi prime. Bonusuri vor primi şi cei peste 180 de angajaţi ai Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu apă Motru  (UATAA).

350 de RON este valoarea unui tichet cadou oferit de conducerea Uzinei de Termoficare de la Motru pentru fiecare dintre cei 186 de salariaţi. Directorul general a unităţii, Eugen Corcoaţă, spune că bonusul va fi acordat înainte de sărbători. „Conform contractului colectiv de muncă, salariaţii UATAA vor primi de sărbătorile pascale o primă sub formă de tichete cadou. De libere nu vor beneficia pentru că activitatea pe care o desfăşurăm este una care trebuie efectuată în permanenţă. Acum lucrăm pe schimburi, pe producerea şi livrarea de apă caldă menajeră pentru populaţie”, a spus Eugen Corcoaţă.

La Minprest se negociază CCM-ul

Şi cei circa 1500 de salariaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari ar trebui să primească prime de Paşti, în valoare de 300 de RON, dacă ne raportăm la situaţia de anul trecut. Problema este că acum se negociază un nou Contract Colectiv de Muncă (CCM) şi rămâne de văzut ce drepturi vor câştiga liderii sindicali ai salariaţilor. „Discutăm premierea, dacă este oportună, în săptămâna premergătoare sărbătorilor. Contractul colectiv de muncă este în negociere şi trebuie încheiat un altul până în data de 14 aprilie”, a spus Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari.

La UEF Motru se fac calcule

La UEF Motru există prevedere în buget pentru acordarea primelor, dar nu şi banii. Pentru societate prestează activitate 140 de persoane. “După contractul colectiv de muncă ar trebui să primească prime în valoare de 400 de RON. Sunt fonduri prevăzute în bugetul pe 2014 ne rămâne doar să facem rost de bani. Prevederea este, facem calcule”, a spus Ion Cojocaru, directorul general al (UEF) Motru. 

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: