Ce sondaje aruncă ARD şi PP-DD pe piaţă

Nicolae Daviţoiu, candidatul ARD pe Colegiul 6 Târgu Jiu, a dat ieri publicităţii un sondaj potrivit căruia acum două săptămâni, la începutul campaniei electorale, Victor Ponta a plecat de la 57% intenţie de vot. Acum ar fi la 49%, potrivit unui sondaj dat publicităţii ieri de PP-DD. În sondajele comandate la începutul campaniei de USL, Ponta avea însă 74%.

Victor Ponta (USL) – 57%, Dan Diaconescu (PP-DD) – 21%, Nicolae Daviţoiu (ARD) – 19%. Asta ar fi fost intenţia de vot a târgujienilor acum două săptămâni, la început de campanie electorală, potrivit lui Nicolae Daviţoiu. Acesta susţine că între timp Ponta a scăzut în sondaje, iar el şi Dan Diaconescu au crescut. Daviţoiu speră chiar să fie el deputatul de pe Colegiul 6, chiar dacă de pe locul al treilea, ceea ce legea electorală ar permite. Potrivit legii, dacă Ponta nu închide colegiul, adică nu face 50% plus 1 din voturile celor prezenţi la vot, are şanse mici să intre la redistribuire.

Un sondaj dat publicităţii de PP-DD, care ar fi fost realizat Fundaţia Tinerilor Jurnalişti, ar arăta că Victor Ponta a scăzut deja până la 49%, în timp ce Dan Diaconescu ar avea 35%, Nicolae Daviţoiu 14%, iar Lemnaru de la PRM 2%. Sondajul are o marjă de eroare de 3%.

ARD are sondaje pe toate colegiile

Alianţa România Dreaptă a făcut sondaje pe toate colegiile, care vor fi centralizate până la finalul acestei săptămâni. Scarlat Iriza, candidatul USL pe Colegiul 3 Camera deputaţilor, nu crede că s-au făcut sondaje pe colegiul lui. „Sondajele de care se vorbeşte sunt false, nu s-a făcut niciun studiu pe Colegiul nr. 3. Voi face eu un sondaj la finalul acestei săptămâni”, a declarat Scarlat Iriza la Radio Infinit.

Social-democratul a venit cu această precizare, la Interviurile Infinit FM, după ce diverşi oameni politici au speculat, în ultimele zile, că Iriza n-ar avea o luptă chiar aşa de uşoară de dus şi că ar fi cotat undeva la 52-55%, într-un sondaj ce-ar fi fost realizat de CSOP.

VOT

Potrivit unor surse politice, din partea ARD cei mai bine plasaţi candidaţi sunt Dan Vâlceanu, pe colegiul 2, şi Ion Cupă pe colegiul 1. Din partea PP-DD cel mai bine se situează Dan Diaconescu pe Colegiul 6 şi Niculina Mocioi pe Colegiul 5.

NEHOTĂRÂŢI

Potrivit unui sondaj IRES, realizat în perioada 21-22 noiembrie, 72% dintre români vor participa la vot pe 9 decembrie, la alegerile parlamentare, 17 % probabil vor merge la vot, în timp ce 4% cu siguranță nu vor merge la vot. Potrivit studiului, 37% spun că știu sigur cu cine vor vota, 19% spun că au o idee, dar nu este definitivă, iar 39% spun că încă sunt nehotărâți. 48% dintre cei intervievați spun ca au urmărit campania electorală a candidaților, și că sigur nu își vor schimba opţiunea de vot (44%).

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: