Ce spun gorjenii despre alegerile din 9 decembrie

În condiţiile în care alegerile parlamentare bat la uşă, ele sunt o necunoscută pentru mulţi gorjeni. Nici candidaţii nu sunt cunoscuţi de alegători şi cu atât mai puţin colegiile din care ei fac parte. Mai este o categorie de alegători care nu ştie ce înseamnă noţiunea de parlamentar, dar nici cine ar putea fi deputat sau senator de Gorj. În aceste condiţii întrebarea care şi-o vor pune majoritatea alegătorilor pe 9 decembrie este „Noi, cu cine votăm?”.

Deşi peste tot se vorbeşte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar campania electorală începe în scurt timp, mulţi gorjeni nu ştiu ce vor vota şi pe cine, iar în aceste condiţii sunt decişi să nu-şi exercite acest drept. „Nu ştiu ce alegeri sunt şi nici nu mă interesează. Nu mă duc la vot pentru că nu vreau să mai votez. Pentru că noi votăm degeaba, îi ajutăm tot pe ei să le fie bine. Nu ştiu ce se alege, preşedintele, premierul, nu ştiu şi nici nu vreau să ştiu. Eu sunt bătrână şi pentru mine politica e ca baba cu mitraliera”, a spus Maria Dincă din Târgu Jiu.

Pentru mulţi alegători noţiunile de senator sau deputat nu sunt familiare şi nici nu ştiu cine ar putea merge în parlament sau în ce condiţii. „Nu ştiu ce sunt parlamentarii sau dacă deputaţii şi senatorii pot fi parlamentar. Cred că primarul ar putea fi parlamentar. Nu ştiu nici ce alegeri vin, dar văd atunci când mă duc să votez”, a spus un târgujian, care nu putea face diferenţa între alegeri locale şi alegeri parlamentare.

Parlamentarii, o necunoscută

Parlamentarii în funcţie, dar mai ales viitori deputaţi şi senatori de Gorj sunt o necunoscută pentru alegători. „Eu nu mă pricep la colegii sau la parlamentari. Ştiu că vin alegerile parlamentare, dar nu ştiu candidaţii, îi vedem noi atunci când vin în campanie. Nu ştiu nici câţi parlamentari are Gorjul şi care sunt. Eu nu fac politică pentru că mă dă nevasta afară din casă”, a spus un alt posibil alegător.

Pe 9 decembrie toţi aceşti oamenii se vor trezi în cabina de vot cu un buletin în faţă şi o ştampilă în mână şi vor fi nevoiţi să-şi exercite dreptul garantat de constituţie. De votul fiecăruia depinde viitorul tuturor, dar din păcate mulţi gorjeni refuză să se informeze.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: