Ce spun liderii de sindicat despre faptul că nu vor lua prime

Zeci de lideri de sindicat din minerit şi energie au fost lăsaţi fără bonusuri de sfârşit de an acum, de sărbători. Conducerea CE Oltenia a decis să nu le acorde şi liderilor de sindicat aceste prime lucru pe motiv că ar fi adus deservicii companiei. Vestea că nu vor primi bonusuri a stârnit controverse în rândul liderilor de sindicat din minerit şi energie. Sindicaliştii sunt de părere că intenţia administraţiei este să-i îngenuncheze sau să-i înlăture din fruntea mişcării sindicale. 

Marin Golea, preşedintele Sindicalului Minerul Rovinari-Pinoasa, este de părere că administraţia vrea să-i îngenuncheze pe liderii de sindicat. Acesta a ţinut să le reamintească şefilor CE Oltenia că unii conducători de sindicate sunt în primul rând angajaţi ai companiei. „Această măsură este un abuz, aşa consider. În primul rând ar trebui să se evalueze pe dumnealor şi după acea pe aceşti lideri de sindicat care în mare parte sunt în producţie, sunt brigadieri, conducători de formaţie, ingineri, îşi aduc aportul acolo. Faptul că au avut curaj în anumite momente să îşi expună punctele de vedere care au fost în contradicţie cu ale directoratului, asta e, până la urmă instituţional munca de sindicat, dialogul dintre administraţie şi sindicate, nu trebuie să plecăm capul sau să îngenunchem în faţa administraţiei. Dumnealor asta ar dori, să discute cu lideri care îşi însuşesc punctelor lor de vedere în momentul în care se discută orice aspect legat de drepturi, de facilităţi”, a comentat Marin Golea.

Pârvulescu: Vor să ne extermine

Dumitru Pârvulescu, şeful sindicatului de la Cariera Peşteana, spune că administraţia complexului încearcă prin aceste măsuri să-i înlăture din fruntea mişcării sindicale. “E o răutate! Nu ştiu ce au vrut să demonstreze. La mulţi dintre noi ne-au făcut bine chestiile astea, au văzut membrii de sindicat ceea ce doresc domnii din conducerea CEO cu capii sindicatelor. Adică exterminarea, numai că nu o să aibă plăcerea asta. Până la urmă, e posibil să fie oameni mai slabi care pot să cedeze. Poate se gândesc că au şi ei o familie şi de ce să fie hărţuiţi zi de zi.  Probabil prin chestiile astea se gândesc că oamenii o să renunţe şi la mişcarea sindicală”, a spus Pârvulescu.

Sindicaliştii cer explicaţii

Unora dintre liderii de sindicat nici nu le vine să creadă că au fost lăsaţi fără prime. Liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, spunea ieri dimineaţă că vrea să vadă cum motivează administraţia CE Oltenia decizia de a nu le acorda prime. „Am auzit şi eu despre această decizie şi vreau să văd mai întâi ce au stat la baza acestor lucruri. Trebuie să văd întâi ca să mă pronunţ, să văd datele problemei. Ce au luat salariaţii trebuie să ia toată lumea. Eu consider că trebuie să ia toată lumea la fel”, a precizat Nelu Roşca. Directorul Ciurel a anunţat ulterior că Roşca e pe lista liderilor care au fost cuminţi, aşa că primeşte prima de Crăciun.

Directorul de resurse umane din cadru CE Oltenia, Ion Răuţ, a declarat în urmă cu două seri că 29 de lideri de sindicat nu vor primi prime de Crăciun, pe motiv că au adus deservicii companiei.   

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: