Ce spun liderii FNME despre vânzarea hotelurilor CE Oltenia

Sindicaliștii din minerit și energie blamează acțiunile administrației CE Oltenia de a vinde cele două hoteluri, Miami de la Târgu Jiu și Mina din Rânca. Liderii de sindicat spun că dacă pentru cel din Târgu Jiu sunt mai greu de găsit soluții, cel din Rânca ar avea sigur o întrebuințare: pregătirea profesională a salariaților.

Liderii de sindicat din minerit și energie au păreri împărțite cu privire la cele două hoteluri pe care conducerea CE Oltenia vrea să le înstrăineze în ideea de a eficientiza compania. Marin Golea, lider de sindicat în zona Rovinari, recunoaște că hotel Miami din Târgu Jiu a cam rămas fără utilitate și că ei, ca sindicaliști, nu au beneficiat nicicând de serviciile acestui hotel. ”El își găsea utilitatea prin faptul că vin delegații în zonă și la recomandarea dumnealor ar putea să se cazeze pe acolo. Într-o anumită perioadă de serviciile acestui hotel au beneficiat sportivii, dar atâta timp cât se reduc activitățile sportive și oamenii au venit și și-au luat prin oraș apartamente, case, nu-și mai găsește utilitatea”, a spus Marin Golea, sindicalist.
Când vine vorba însă de hotel Mina din Rânca, sindicaliștii spun că acesta ar putea fi repus în circuitul turistic mai ales că anul trecut a fost reabilitat. ”Noi nu suntem de acord cu ideea de a fi înstrăinat, dimpotrivă, îi vedem o utilitate, ar putea fi activat pentru că s-au investit bani anul trecut în el, este reabilitat, a fost o problemă doar cu un aviz de la ISU. Utilitatea pe care o vedem noi ar fi aceea de a face pregătirea profesională cu salariații în acea zonă, poate fi activat ca servicii turistice tot pentru salariați și pentru terți, nu am dori să fie înstrăinat. Noi așteptăm să ne fie și nouă prezentat oficial acest program de eficientizare săptămâna aceasta”, a spus Marin Golea, sindicalist FNME. Hotel Mina din Rânca are mai mulți proprietari printre care Clubul Sportiv Pandurii, Fenerația Mine Energie, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia și CE Oltenia.

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: