Ce spun primarii uselişti despre disputa Dian Popescu-Ion Călinoiu

Contrele din liderul liberal de la Gorj, Dian Popescu şi preşedinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu nu sunt pe placul primarilor gorjeni care fac parte din alianţa USL. Primarii social-democraţi sau liberali sunt de părere că cei doi ar trebui să discute în privat orice probleme ar avea. În altă ordine de idei, unii dintre aceşti edili cred că alianţa este pe punctul de a se destrăma.

Tot mai dese au fost apariţiile separate în presă ale liderilor USL, Ion Călinoiu şi Dian Popescu, care şi-au lansat fel de fel de vorbe grele. Primarii uselişti nu aprobă acest comportament, indiferent că sunt de la PSD sau de la PNL. „Nicio dispută nu face bine. Ar trebui să-i preocupe ce putem face, nu disputele sterile. Fiecare îşi exprimă punctul de vedere, e liber să o facă, oamenii vor taxa în bine sau în mai puţin bine aceste dispute ale dumnealor, depinde dacă la fiecare în parte, tot ce susţine sunt lucruri fundamentate. Dacă sunt doar păreri, eu consider că USL-ul funcţionează, dacă într-adevăr au apărut dispute înseamnă că scârţâie”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Guşiţă: USL nu mai funcţionează

Nici primarul social-democrat de la Jupâneşti nu aprobă contrele dintre cei doi. Petre Guşiţă spune că dacă se va continua în felul acesta, alianţa se va destrăma. „Din punct de vedere politic nu fac bine nici politica mare nici pentru ţară. Dacă ar fi înţelegere ar fi şi rezultate pe măsură. Toate aceste necorelări în gând şi în fapt atrag lucruri care erau de aşteptat. Cred că nu fac bine aceste dispute. Sunt semnale că nu mai funcţionează USL-ul, se vede fie la nivel de judeţ, fie la nivel local. La mine nu este cazul dar văd şi eu ce este în alte localităţi, nu se înţeleg, nu vor să pună umărul pentru cei pe care-i reprezintă. E rău ce se întâmplă, dar eu zic că totul pleacă de la vârf. Dacă la Bucureşti se aruncă ţepi într-o parte şi-n alta, la nivel de judeţ e la fel. E regretabil şi sper ca până la urmă să găsească formula de unitate şi nu numai atât să găsească formula de a guverna cât mai bine ţara. Vor pierde mult din rândul oamenilor de rând, şi din rândul primarilor care nu se vor implica în campaniile electorale”, a comentat Petre Guşiţă, primarul din Jupâneşti.

Mazilu: În doi ani n-am primit un leu de la actuala guvernare

Edilul liberal s-a arătat nemulţumit de modul în care cei aflaţi la guvernare au manageriat problemele cetăţenilor, în declaraţiile sale simţindu-se o oarecare nostalgie faţă de fosta guvernare. ”Ar trebui să lase şi ăla şi ăla, pentru că sunt cu totul alte priorităţi acum în ideea în care în doi ani n-am primit un leu de la actuala guvernare şi n-au niciun fel de scuză. Orice discuţie la o coaliţie care aflată la guvernare n-are decât să piardă teren, să piardă afecţiunea în ochii cetăţeanului şi eu zic că va fi taxată în viitorul nu prea îndepărtat. Să nu zic într-un ceas rău, dar să nu-i regretăm pe cei care au fost. Nu puteam să cred vreodată că după mai bine de un an şi jumătate de când e USL-ul la manşa ţării nu s-a reuşit să rezolve nişte probleme acute cu care ne confruntăm în judeţul primului ministru”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.     

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: