Ce spun sindicaliştii despre posibila demitere a lui Ciobotărică

Managerul Complexului Energetic Oltenia putea fi schimbat de acum o lună, este de părere liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu. Sindicalistul a spus că Laurenţiu Ciobotărică trebuia să plece de când a angajat persoane din afara sistemului într-o perioadă grea pentru companie. Sindicaliştii au comentat şi asupra profitului înregistrat de companie în primele trei luni ale anului.

Ideea că managerul Complexului Energetic Oltenia va fi schimbat din fruntea companiei se tot vehiculează de câteva săptămâni. Liderii sindicali din FNME cred că Laurențiu Ciobotărică trebuia să fie deja plecat din companie. "Laurențiu Ciobotărică putea fi schimbat de acum o lună pentru că, afară de faptul că el sau alții i-au impus anumite persoane neavenite în complexul acesta, care au serviciu de marți până joi, trebuia să plece de mult, în opinia mea. Diferența dintre ce este acum și ce a fost înainte e că atunci politicul și-a pus oamenii, acum niște cercuri, Dumnezeu știe de unde, vin așa și mai plantează câte unul din când în când", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
Sindicalistul a mai spus că șefii CEO vor fi schimbați în momentul în care vor fi alegeri și politicul își va impune oamenii. Pârvulescu s-a luat și de supraveghetorul CE Oltenia, Valeriu Ivan. "Un om care până în 2012 a fost șomer, după cum scrie în CV, nu poate să vină, să facă politici și strategii pentru o astfel de companie. E inadmisibil și i-am transmis asta actualului ministru", a spus Pârvulescu.
Cel vehiculat că îi va lua locul lui Ciobotărică în fruntea CE Oltenia este Sorin Boza, fost coleg al vice-premierului Costin Borc la Lafarge.

Pârvulescu: Profitul anunțat de companie, o prostie
Complexul Energetic Oltenia a anunțat un profit de 144,2 milioane de lei pe primul trimestru al acestui an, chiar dacă grupurile termocentralelor au cumulat mai multe zile de staționare, decât de funcționare. Sindicaliştii spun că adevăratul profit al unei companii poate fi observat doar la finalul anului și au explicat și pe considerente se bazează. "Profitul care se stabilește, chiar semestrial, pentru că știți că marile companii au obligația ca semestrial să depună bilanț contabil, chiar și acela semestrial nu e un profit real. Știți profitul prezentat de fosta conducere la finalul semestrului trecut când a fost un profit fals, pentru că nu cumpărase niciun certificat de CO2 și vă dau exemplu și acum. În momentul de față sunt convins că nu e cumpărat niciun certificat de carbon aferent primelor trei luni. Și s-a produs ceva energie electrică. Acești bani, la un moment dat, trebuie provizionați. Și atunci se vede realitatea. Chestiunea asta secvențială prezentată e în stilul Ciurel, că e extraordinar, e o prostie", a mai spus liderul FNME.

Vizualizări: 2,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: