Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Patru mii de miei sacrificați în Gorj. Ce preț va avea carnea

Oierii fac pregătiri pentru sărbătorile pascale. Miei sunt mulți și mari, dar prețul va rămâne aproape același ca și anul trecut, din calculele crescătorilor de ovine. În jur de 20-25 de lei va fi un kilogram de carne. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj au anunțat că mieii vor fi sacrificați în trei centre în preajma sărbătorilor.

La Târgu Jiu, Novaci și Motru vor funcționa centrele de sacrificare a mieilor. Primăriile au început să notifice DSV Gorj pentru a primi autorizațiile necesare. „Ne pregătim pentru Paști. Am primit o notificare de la Primăria Motru prin care am fost înștiințați că vor sacrifica mieii în Centrul de la Motru. Am trimis și la Primăria Târgu Jiu și la Novaci să vedem dacă vor sacrifica. Vom elibera apoi autorizația temporară pentru sacrificarea mieilor. Vom avea 3 centre cu siguranță: Târgu Jiu, pe vechea locație, unde s-au sacrificat și anii trecuți, Novaci și Motru”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

În acest an, vor fi sacrificați în jur de 4.000 de miei. Prețul va rămâne piperat. „Anul trecut, s-au sacrificat circa 4.000 de miei. Anul acesta, sperăm să fie mai mulți, chiar dacă mieii sunt mai mari având în vedere că Paștele Ortodox este mai târziu. Dacă mă întrebați de preț, din discuțiile cu fermierii s-ar bucura dacă ar fi undeva la prețul de anul trecut, respectiv 25 de lei kilogramul. Acum, în funcție de numărul de miei și numărul de cumpărători, va oscila și prețul”, a adăugat Călescu.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: