Ce spune un medic gorjean despre o epidemie de coronavirus

Un medic gorjean ia atitudine şi trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul care ne paşte în cazul în care coronavirusul ajunge la Gorj. Declaraţia vine în contextul în care spitalul nu are măşti şi echipamente de protecţie. Tatiana Grecu, medic primar în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, consideră că ar trebui luate de urgenţă măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului în România.

Medicul anestezist Tatiana Grecu este de părere că ar trebui închise de urgenţă graniţele ţării, altfel şi în România se va declanşa o epidemie, iar gravitatea situaţiei va fi mai mare ca în Italia. "Ar trebui acum luate măsuri de prevenţie, până când nu e prea târziu! Închise aeroporturi și granițe, pentru toți care vin din zonele infectate, închise școli, facultăți, orice activităti ce nu constituie urgențe! Altfel, ne vom trezi într-o săptămână, două, a doua Italie, numai că la noi va fi mai rău. După vom căuta măsurile ce trebuiau impuse și vinovații la TV. Prea târziu și degeaba", a precizat Tatiana Grecu pe pagina pe facebook.

Mai mult decât atât, Tatiana Grecu întăreşte declaraţia directorului Institutului „Matei Balş“ cu privire la lipsa măştilor de protecţie. "Problema în acest moment o reprezinta măştile şi costumele de protectie, care lipsesc din Romania (dr. Adrian Streinu Cercel, director Inst. Matei Bals). Despre asta e vorba la noi! Domnul profesor are curaj s-o spună. Apoi urmează restul. Restul lipsurilor din serialul ,,avem de toate"!"

Şi medicul primar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, Daniela Creţu, scoate în evidenţă aceste lipsuri, dar şi pericolul la care ne expunem. "Cu ce să ne protejam!? Cu măștile și minusile care nu sunt în farmacia spitalului și nici la farmaciile din oraș dacă dorim sa le cumpărăm!? Asta da prevenție în România și atunci de ce să ne mai îngrijorăm?", a comentat Daniela Creţu.

Vizualizări: 11,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: