Ce tactică de joc are Pustai în meciul cu Oţelul Galaţi

Pandurii joacă sâmbătă primul meci oficial din 2014, în deplasare, la Oţelul Galaţi. Meciul va fi difuzat pe Digi Sport, începând cu ora 19.00. Oţelul este aproape de coada clasamentului şi are nevoie de o victorie pentru a nu intra în zona retrogradabilă, dar Pandurii şi-a propus un loc de cupe europene, astfel că vrea să obţină la Galaţi toate cele trei puncte.

Antrenorul pandurilor, Cristi Pustai, este de părere că va avea un meci dificil la Galaţi. „Jocurile de verificare nu seamănă cu cele oficiale. Într-adevăr, echipa din Galați nu este într-o situație foarte bună în clasament și probabil că și ea își dorește cele trei puncte puse în joc”, a spus Pustai, sperând că Pandurii va juca bine în deplasare, aşa cum a făcut-o în tur.

Oţelul Galaţi este pe locul 14 în Liga I, cu doar 18 puncte şi este aproape de zona fierbinte a clasamentului. Pandurii începe anul cu 34 de puncte, de pe locul 4, pe care speră să îl păstreze până la finalul campionatului.

Pustai are aşteptări de la Bud

Pustai este mulţumit că nu au apărut probleme noi şi că jucătorii sunt apţi de joc. „Nu avem probleme de lot în afară de cele vechi, care sperăm că o să dispară în 3-4 săptămâni, când vrem să-l vedem și pe Matulevicius alergând aici, la Târgu Jiu. Dar nu știu când va putea să reintre în jocul echipei, nici el, nici Predescu”, a spus antrenorul pandurilor.

Acesta a confirmat că Pandurii aşteaptă un atacant străin. „Mai este timp, încă. Sunt semnale că va veni, de asta am și spus că mai așteptăm un transfer. Sperăm că se va concretiza. Nevoia Pandurilor este o situație generală la noi în țară. Puține echipe au atacanți de careu, atacanți care să marcheze”, a spus Pustai, care speră că Bud va confirma încă de la primele meciuri în tricoul de la Pandurii. „Aștept să-l văd într-un joc oficial, să văd dacă mai are acel apetit de gol, dorință de gol. În zona aceea îți trebuie foarte multă putere de luptă și dorința de a fi mereu în fața porții să poți să înscrii. Matulevicius, la un moment dat, înțelesese acest fapt, Bud a dat dovadă de-a lungul anilor că are acest lucru, dar să vedem câtă putință va avea la ora jocului”.

Tactica de joc

Antrenorul Cristi Pustai a dezvăluit ieri şi o parte din tactica de joc: „În deplasare, probabil că veți vedea tot doi închizători, dar vom avea un triunghi destul de mobil în zona centrală. Să sperăm că, față de evoluțiile din tur, vom suplini lipsa pasei decisive sau finalizarea lui Eric printr-un joc colectiv, mai ales la mijlocul terenului. Eric era un pic mai individualist, dar avea și execuția finală și pasa finală. Apărarea se face începând cu Bud și terminând cu Stanca, dacă luăm echipa pe care am creiona-o astăzi, dar până sâmbătă pot să apară schimbări în echipă. Faza de apărare o face toată echipa, nu doar cei patru pe care-i considerăm apărători”.

8 – cel puţin opt puncte vrea să obţină Cristi Pustai în primele cinci meciuri

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: