Cea mai importantă săptămână a sezonului pentru CSM Târgu Jiu

Pentru echipa de baschet a CSM Târgu Jiu urmează cea mai importantă săptămână din acest sezon. Marți și joi sunt programate cele două confruntări extrem de importante cu CSM Galați.

În play-out-ul Ligii Naționale de baschet se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Astfel, jocurile cu CSM Galați sunt considerate cele mai importante de până acum pentru CSM Târgu Jiu, care trebuie să înceapă seria contra Galațiului cu două victorii.

Antrenorul Kresimir Basic vrea mobilizare maximă din partea baschetbaliștilor săi pentru aceste două jocuri. Basic le cere jucătorilor să intre cu determinare, să dea dovadă de agresivitate și să-și impună stilul de joc și face apel și la publicul gorjean să fie alături de echipă în această săptămână importantă pentru baschetul gorjean.

”Este un meci pe viață și pe moarte, așa că nu este important ce oponent avem în față. Este foarte important să respectăm echipa adversă, să ne impunem ritmul de joc, iar la final lucrurile să meargă pe făgașul pe care ni-l dorim. Dacă ne uităm la sezonul trecut, noi am fost echipa care am venit din urmă. Acum, este o situație diferită. Galați dorește să răstoarne calculele hârtiei la Târgu Jiu. Din punctul nostru de vedere este o echipă bună, cu un roster interesant. Au schimbat câțiva jucători față de partidele pe care le-am jucat împotriva lor. Au un antrenor experimentat, care le implementează o mentalitate de învingători. Trebuie să luptăm, să dăm tot ce e mai bun și să luăm lucrurile pas cu pas. Este foarte important aspectul fanilor. Este complet diferit modul în care echipa evoluează atunci când fanii sunt în tribună. În meciul cu Vâlcea ne-au împins să revenim într-un joc ce părea la un moment dat pierdut, însă am reușit să-l întoarcem cu ajutorul lor. Ne dorim și sperăm să avem o sală plină și la baschet, pentru că este un meci capital pentru a rămâne în Liga Națională”, a declarat înaintea jocului de marți Kresimir Basic, antrenor al CSM Târgu Jiu.

Pentru acest joc sunt și o serie de probleme cu accidentările dar antrenorul crede că jucătorii apți vor trebui să intre și să dea maximum pe teren.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95

EDIȚIA 2023-2024

PLAY-OUT

SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU

MECI 1

CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI

MARȚI, 9 APRILIE 2024, ORA 19.00

MECI 2

CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI

JOI, 11 APRILIE 2024, ORA 19.00

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: