Cea mai mare şcoală din Stejari a primit numele unui fost primar

Şcoala Gimnazială nr.1 din comuna gorjeană Stejari a primit numele unui fost primar. Autorităţile locale au obţinut avizul pentru ca unitatea de învăţământ să poarte denumirea de Şcoala Gimnazială „Aurel Teodorescu”. Mai mult decât atât, primarul Robert Păiuşi vrea să modernizeze clădirea şi să înfiinţeze o sală de sport.

La Şcoala Gimnazială „Aurel Teodorescu” din Stejari studiază aproximativ 230 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Primarul Robert Păiuşi a explicat ce l-a determinat să dea unităţii şcolare numele fostului primar Teodorescu. „Domnul Aurel Teodorescu a fost primar din anul 1970 până în anul 1977. Nu mai trăieşte. Am vrut ca şcoala să-i poarte numele pentru că este singurul primar care chiar a făcut ceva pentru comună. Toate obiectivele culturale şi instituţiile au fost realizate de dumnealui, inclusiv şcoala”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.

Foştii dascăli din localitate au apreciat iniţiativa primarului Păiuşi. „Eu sunt fost profesor de istorie şi l-am secondat pe domnul Teodorescu, dânsul a fost profesor de meserie, învăţător la bază. Aurel Teodorescu a fost orfan şi a reuşit să termine şcoala normală pe locul al II-lea pe ţară, în 1941. Pe urmă, s-a întors acasă, a rămas aici. A fost omul timpului. Domnul primar Păiuşi este fascinat de personalităţile care s-au afirmat şi au ridicat localitatea Stejari. Acesta este meritul primarului de acum. Al doilea merit este că n-are niciun pic de duşmănie. Vrea să scoată în evidenţă tot ce a fost bun”, a spus Elena Motorga.

Autorităţile locale din Stejari vor să realizeze o serie de investiţii la Şcoala Gimnazială „Aurel Teodorescu”, pentru ca elevii să studieze în cele mai bune condiţii. „Am realizat un proiect care prevede reabilitarea şi modernizarea şcolii, precum şi înfiinţarea unei săli de sport. Am depus proiectul pe mai multe măsuri. Încercăm să obţinem fonduri guvernamentale prin Compania Naţională de Investiţii sau fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Unitatea necesită modernizare, iar sala de sport este strict necesară, pentru că nu avem altă unitate de acest gen în localitate. Copiii desfăşoară activităţile sportive afară, în curtea şcolii, pe terenul de sport”, a explicat primarul comunei Stejari.

Vizualizări: 3,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: