Cei mai buni au rămas fără posturi în învăţământ

Zeci de tineri absolvenţi care au obţinut note mari la examenul de titularizare au rămas fără un post titularizabil. În acelaşi timp, locuri titularizabile au rămas neocupate din lipsa absolvenţilor. Din cei peste 150 de tineri care au reuşit să treacă de pragul notei 7.00, necesară pentru obţinerea unui post pe viaţă,  mai puţin de 40 s-au întors fericiţi de la şedinţele publice de repartizare.

Motivul a fost dat de numărul redus de posturi care au fost scoase în acest an la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Cei care au pierdut nu îşi explică acum de ce se mai susţine acest examen dacă nu există locurile necesare. Astfel de situaţi se întâlnesc la Educaţie Fizică, la Limba şi Literatura Română sau la Filozofie. Acesta este şi cazul Elenei Voicu, care a primit cea mai mare notă la Limba şi Literatura Română. Deşi este prima trebuie acum să se mulţumească cu un post de suplinitor pentru o perioadă de un an de zile. Asta în condiţiile în care subiectele au fost grele, iar lucrările au fost evaluate la nivel naţional. „Am obţinut nota 8.20, care a fost prima notă la limba şi literatura română. La această disciplină am înţeles că nu este niciun post titularizabil Nu mai înţeleg de ce s-a mai dat examen de titularizare dacă nu sunt locuri. Acest lucru este puţin irelevant. Subiectele au fost destul de dificile. Am înţeles că astăzi am venit degeaba şi trebuie să aştept până marţi, când se distribuie posturile de suplinire. Este primul an când susţin acest examen”, spune Elena Voicu.

La polul opus se află posturile titularizabile, dar neocupate. Este vorba de aproape zece posturi de box, judo, muzică, profesori documentarişti sau psihopedagogie. Nu este însă primul an când aceste domenii rămân neocupate. Cei care termină astfel de domenii rar se mai întorc de unde au plecat. Acestea însă vor fi ocupate de suplinitori, care le vor primi la şedinţa publică organizată săptămâna viitoare.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: