Medic: Dacă nu se va face imunizarea în masă, virusul are timp să evolueze

Vestea despre faptul că o campanie de vaccinare anti-Covid ar urma să aibă loc și în România este tot mai discutată în ultima perioadă. Părerile sunt împărțite, chiar și în rândul cadrelor medicale, unii s-ar vaccina, alții nu. Medicul pneumolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Elena Vlad, spune că o soluție de eradicare a tulpinilor a acestui virus ar fi vaccinarea cât mai rapidă a populației.

Medicul a mai spus și faptul că virusul își dezvoltă alte forme destul de repede, iar dacă vaccinarea nu va fi făcută în masă, stoparea dezvoltării tulpinilor se va face mult mai greu. ”Virusul acesta are mai multe tulpini, iar eradicarea nu se poate face niciodată dacă vaccinarea nu se va face concomitent la 70% dintre noi. Imunizarea trebuie să cuprindă atât trecerea prin boală naturală, cât și varianta artificială. Dacă nu se va face imunizarea în masă, virusul are timp să evolueze și va fi greu să ne luptăm cu el. Dacă vrem întoarcere la normalitate, trebuie făcut ceva, tocmai pentru că virusul își dezvoltă altă formă, destul de repede. Această imunitate privind trecerea prin boală nu este nici asta foarte bine studiată și vaccinul propus se adresează mai multor subtipuri de virus”, a spus medicul Elena Vlad.

Întrebat dacă se va vaccina, medicul  Vlad spune că decizia va fi luată în funcție de anticorpii pe care îi are la momentul respectiv. Elena Vlad mai spune și faptul că încurajează vaccinarea.

”Încurajez vaccinarea. Eu sunt o persoană care a trecut prin infecție. Acest vaccin stimulează producerea de anticorpi. Mă voi vaccina în funcție de nivelul de anticorpi pe care îl am. Dacă nivelul de anticorpi va fi mare, nu cred că voi băga un vaccin care să stimuleze și mai mult producerea de anticorpi. Sper să găsesc răspuns la întrebarea dacă mă voi vaccina. Încurajez oamenii să ceară ajutor medical și să se vaccineze”, a mai afirmat medicul.

Luna ianuarie 2021 este perioada în care acest virus ar trebui să ajungă și în țara noastră, fiind distribuit în centrele special amenajate. 

Vizualizări: 2,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: