Cel mai mare târg anual de la Polovragi şi-a deschis porţile

Peste 100 de comercianţi şi meşteri populari din întreaga ţară s-au reunit la Polovragi pentru a-şi expune marfa la unul dintre cele mai mari târguri anuale din România. La nedeia organizată la Polovragi de Sfântul Ilie sunt aşteptate şi personalităţi de la nivel naţional, precum: Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism; Nicolae Marghiol, preşedintele executiv al Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România” şi alţi membri ai acestei asociaţii din care face parte şi comuna Polovragi.

Unul dintre cele mai mari târguri anuale din ţară şi-a deschis porţile la Polovragi. În perioada 14-16 iulie se desfăşoară târgul de animale, după care începând cu data de 17 iulie şi până pe 20 iulie are loc târgul de marfă. Aproximativ 100 de comercianţi şi de meşteri populari din diferite zone ale ţării s-au reunit la Polovragi. Pentru un spaţiu de 16 mp, primăria percepe o taxă de 300 de lei comercianţilor de pe artera principală, pentru toată perioada târgului, iar celor de pe arterele secundare o taxă de câte 200 de lei pe toată perioada târgului.

Potrivit autorităţilor locale, până în momentul de faţă s-au repartizat aproximativ 200 de locaţii. „Au fost comercianţi care au solicitat două sau mai multe spaţii. În târg se vând produse industriale, produse textile, produse de uz casnic şi produse meşteşugăreşti. Chiar dacă târgul de mărfuri se desfăşoară în perioada 17-20 iulie, au venit deja olarii de la Horezu, meşterii în arta lemnului de la Covasna, Harghita; pielarii de la Bacău, Bistriţa şi Brăila, confecţionerii de hamuri pentru cai din Argeş şi alţii. Din târg nu lipsesc nici terasele cu mici şi bere care s-au amplasat încă din week-end. A fost amenajat şi parcul de distracţii pentru copii, fiind foarte multe tiribombe”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Puţini crescători de animale

Primarul comunei Polovragi a precizat că numărul comercianţilor şi al meşteşugarilor care şi-au făcut apariţia în târg este mult mai mic faţă de anul trecut. „Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul comercianţilor şi al meşteşugarilor care au ajuns în târg este mult mai mic. Probabil, din cauza crizei, au mai dispărut din societăţile comerciale. Ca să nu mai vorbim că şi numărul crescătorilor de animale care a venit la târg este mult mai mic. Animalele scoase la vânzare au fost foarte puţine, vaci mai deloc şi cai aduşi în mare parte de samsari”, a declarat Ştefan Făsuescu.

Autorităţile locale speră ca numărul comercianţilor să crească în zilele următoare. „Avem spaţii suficiente şi sperăm ca numărul comercianţilor să crească, întrucât târgul de marfă este programat spre sfârşitul săptămânii”, a menţionat Ştefan Făsuescu.

Turismul românesc, promovat la Polovragi

Nu numai comercianţi şi meşteşugari din întreaga ţară vor fi prezenţi în târgul de la Polovragi, dar şi personalităţi din lumea turismului românesc. Nedeia de Sfântul Ilie constituie un prilej de promovare a celor mai frumoase sate din România, care alături de comuna Polovragi, fac parte din asociaţie. Spre sfârşitul săptămânii este aşteptată la acest eveniment chiar şi Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism. „Aşteptăm la Polovragi personalităţi din lumea turismului românesc. Este vorba de Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, şi de Nicolae Marghiol, preşedintele executiv al Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România”. Alături de aceştia vor mai veni şi reprezentanţii comunelor membre ale asociaţiei. Târgul de la Polovragi reprezintă un prilej de promovare a satelor frumoase din România. Vor fi amenajate standuri şi fiecare va împărţi pliante cu ceea ce au mai frumos în localităţile lor. La rândul nostru vom participa şi noi la târgurile lor, pentru a ne promova comuna”, a spus primarul din Polovragi, Ştefan Făsuescu.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: