Cel mai nou sat de vacanță din județul Gorj. Terenurile s-au dat ca pâinea caldă!

Începe să se contureze satul de vacanță din localitatea Polovragi, județul Gorj. S-au ridicat primele case de vacanță și pensiuni în Cheile Oltețului, iar loturile de teren au fost concesionate ca pâinea caldă. 

Sunt 88 de loturi și au mai rămas doar 16 de concesionat. Investitori din Gorj, Dolj, București, Constanța care au simțit potențialul turistic important al localității au concesionat teren și vor să ridice pensiuni în satul de vacanță. „O pensiune e funcţională, dar sunt în construcţie vreo patru, cinci şi în acest an se vor construi peste 15 pentru că au început să solicite certificate de urbanism în vederea construirii de case de vacanţă şi pensiuni”, a declarat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Investitorii au și reguli de respectat. Nu au voie să facă hoteluri. E restricție de înălțime. Fațada poate fi doar albă, iar materialele de construcții se învârt în special în jurul lemnului și pietrei. „Am dorit să se meargă mai mult pe materiale prietenoase cu mediul în special cât privește fațada. Așa e frumos într-o zonă turistică, iar oamenii au înțeles”, a mai spus primarul din Polovragi.

Turiștii care ajung aici sunt impresionați de frumusețile locului: „E un loc ideal pentru a te reculege. E un loc unde poţi veni cu mic, cu marePoţi face drumeţii la pas. Te poţi şi căţăra dacă ai şi condiţie fizică”.

Terenurile din satul de vacanţă sunt concesionate cu 0,6 euro metrul pătrat, pe o perioadă de 49 de ani. Localitatea Polovragi e staţiune turistică de interes local, dar într-o continuă dezvoltare şi odată ce vor fi construite şi noile unităţi de cazare va avea şanse să devină staţiune de interes naţional.

Galerie foto


Vizualizări: 18,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: