Cele mai frumoase vacanțe cu zboruri din Cluj- Napoca

Capitala Cataloniei este un loc unic. Prin magia sa, atrage sute de mii de turiști, inclusiv mulți din România. Visezi să vizitezi un oraș care nu doarme niciodată? E mai ușor decât crezi. Barcelona, ​​al doilea oraș al Spaniei după Madrid, este capitala comunității autonome Catalonia.

Frumos situat pe dealuri joase, orașul coboară treptat spre coasta Mediteranei - așa că nu este de mirare că Barcelona este considerată a fi unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. La fiecare pas poți vedea arhitectură istorică, străzi și parcuri fermecătoare.

Deși străbătută de urme ale istoriei antice, Barcelona este înainte de toate modernă... și are un spirit neliniștit. Este un oraș al oamenilor curajoși, rebeli și cercetători - un oraș al artiștilor care au schimbat fața artei contemporane, precum Dali, Picasso, Miró, Gaudi și Tapies.

Cum ajungi în Barcelona – ce opțiuni ai?

Pentru turiștii din România, a ajunge în Barcelona nu ar trebui să fie o problemă prea mare. Totul datorită companiilor aeriene low-cost care operează pe o rută directă din mai multe orașe din țară. Dacă ești din Cluj Napoca sau împrejurimi, atunci tot ceea ce trebuie să faci este să accesezi site-ul https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/clj/0/0/cluj-napoca și să selectezi datele dorite.

Barcelona este deservită de două aeroporturi - Barcelona El Prat (BCN) și Barcelona Girona (GRO). Cel mai ieftin mod este să ajungi în centrul orașului Barcelona de la aeroportul El Prat. Aeroportul Barcelona Girona este situat la aproape 100 de kilometri în afara Barcelonei, ceea ce generează costuri suplimentare de transport. 

Principala regulă care trebuie avută în vedere la achiziționarea biletelor este demarcarea legată de  aeroporturi. Capitala Cataloniei are un mare aeroport El Prat (cod BCN, situat in localitatea El Prat de Llobregat, la aproximativ 10 km de centrul Barcelonei). Iar scenariul ideal este sosirea pe acest aeroport.

Totuși, unele companii aeriene low-cost nu zboară către aeroportul principal al Barcelonei, ci către Girona (cod GRO, situat la câțiva kilometri de orașul Girona) . Poți găsi termenul Barcelona-Girona în sistemele de rezervare. Nu este o alegere greșită, dar trebuie să fii conștient că mai ai aproape 100 km de la aeroportul din Girona până la Barcelona. Pentru a verifica toate variantele disponibile, accesează https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/clj/ci/bcn/cluj-napoca-barcelona

Ce trebuie să știi despre cazarea și atracțiile din Barcelona?

Barcelona are una dintre cele mai mari baze de cazare din Europa. În ciuda acestui fapt, cazarea este destul de scumpă, este de remarcat faptul că locurile de cazare în Barcelona sunt mai scumpe decât cazarea în capitala Spaniei, Madrid. 

Prețurile mai ridicate la cazări nu trebuie în nici un caz să te împiedice să petreci una dintre cele mai frumoase vacanțe în capitala Cataloniei. 

Ceea ce este de remarcat la Barcelona este că are multe atracții, pentru care nu trebuie să plătești nimic. Merită menționate, printre altele, populara La Rambla, frumoasa zonă portuară și plaja, dealul Montjuic, Stadionul Olimpic, Parcul Guell și multe altele. De fapt, dacă nu te interesează vizitarea muzeelor ​​și nu ești atât de mare fan al Barcelonei încât să decizi să faci un tur al stadionului Camp Nou, poți vizita capitala catalană practic gratuit. Multe clădiri fac o impresie grozavă din exterior, așa că uneori merită să te gândești să stai la coadă la Sagrada Familia sau să intri pe acoperișul Casei Milla. 

La fel ca în majoritatea orașelor din Europa și din lume, numeroase muzee și obiective turistice, a căror intrare trebuie plătită, au cel puțin o zi pe lună în care le poți vizita complet gratuit! Iată cele mai importante dintre ele: Muzeul Picasso( intrare gratuită în prima duminică a lumii), Muzeul Nacional D’Art de Calalunya( intrare gratuită pentru cei sub 15 ani și cei peste 65 ani și în prima duminică a lunii), Muzeul de Artă Contemporană Metronom, sau Centrul de Cultură Contemporană( intrare gratuită în prima miercuri a lunii).

Sfaturi utile pentru a avea o vacanță de vis în Barcelona

Ai nevoie de aproximativ 4 zile de explorare intensivă pentru a vizita toate atracțiile Barcelonei. Atracțiile sunt împrăștiate în jurul orașului, ceea ce face imposibil să renunți în totalitate la transportul public. Cu toate acestea, poate fi limitat prin naveta către un anumit loc și vizitarea atracțiilor din apropiere. 

Datorită acestor lucruri, poți simți magia acestui oraș și simți atmosfera sa unică. Când planifici o vizită în Barcelona, ​​grupează-ți atracțiile astfel încât cât mai multe dintre ele să fie situate la o distanță scurtă și accesibilă pe jos. Astfel, poți reduce la minimum nevoia de a călători cu mijloacele de transport.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: