Centru after school cu lift pentru copiii din Cîlnic 

Un centru after school va fi construit în comuna gorjeană Cîlnic. Ordinul de începere al lucrărilor a fost deja emis. Clădirea va fi una modernă, cu paturi, spaţii de studiu şi recreere, precum şi sală de mese. Centrul va dispune chiar şi de un lift.

Centrul after school va fi realizat lângă sediul Primăriei Cîlnic. Este vorba de o construcţie nouă, cu parter, etaj şi mansardă. Autorităţile locale au explicat motivul pentru care au decis să construiască un centru after school la nivelul localităţii. „Astăzi (n.red. 2 iulie), am dat ordinul de începere şi predare amplasament privind obiectivul after school, finanţat din fonduri europene, prin PNDR. Valoarea proiectului este de 500.000 de euro. Este nevoie de acest centru after school, deja suntem întrebaţi când îi dăm drumul. Sunt mulţi cetăţeni interesaţi. Sunt tineri care au fost nevoiţi să-şi ducă copiii la Târgu Jiu şi să opteze pentru o grădiniţă cu program prelungit acolo sau pentru un after school privat. Lucrările ar trebui să fie încheiate anul viitor, în primăvară, aprilie-mai. Astfel, în anul şcolar 2019-2020 va funcţiona centrul nostru after school”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Părinţii care îşi vor trimite copiii la acest after school nu vor trebui să plătească vreo taxă, spun autorităţile locale. „Noi ne-am angajat la semnarea cererii de finanţare că vom asigura aceste cheltuieli şi mentenanţa pentru o perioadă de 5 ani. Copiii vor face în acest centru teme, vor primi hrană, vor avea şi program de somn. Centrul va fi dotat cu paturi, sală de mese, sală de joacă, de studiu. Centrul after school va dispune şi de un lift pentru ca cei mici să poată urca la etaj. Până la urmă, venim şi în sprijinul copiilor cu handicap. Nu poţi să-i pui să urce pe scări. Liftul va fi din acela mare şi se va putea intra cu căruciorul. E mult mai mare decât unul de persoane obişnuit. Totodată, vom încheia un contract de colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi copiii vor fi îndrumaţi şi supravegheaţi de unul sau doi dascăli”, a explicat primarul comunei Cîlnic.

Autorităţile locale din comuna Cîlnic iau în considerare contractarea unei societăţii de catering pentru asigurarea hranei ce va fi acordată elevilor în cadrul centrului after school. Unitatea va putea găzdui 40 de copii simultan. Vor putea aplica pentru acest program copiii de la clasele zero până la clasa a VIII-a.

Vizualizări: 1,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: