Centrul Brâncuşi are un Consiliu Ştiinţific. Cine face parte!

Un Consiliu Științific a fost constituit pe lângă Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare "Constantin Brâncuși", ca organism cu rol consultativ.

Din acest consiliu vor face parte: Doru Strâmbulescu - managerul centrului, care va fi și președintele consiliului, Sorana Georgescu Gorjan - cercetător, eseist și traducător, Doina Lemny - muzeograf-cercetător la Muzeul Național de Artă Modernă „Centre G. Pompidou” Paris, Pavel Șușară - critic, istoric de artă și cercetător la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române, Constantin Zărnescu - scriitor și autor al mai multor lucrări despre Brâncuși. Tot calitatea de membru în acest consiliu o va avea și sculptorul Vlad Ciobanu, cel care a realizat bustul închinat lui Ioan Popilian, care s-a exfoliat la doar câteva luni de la amplasarea în Parcul Central din Târgu Jiu. Din Consiliul Științific mai fac parte scriitorul Ion Mocioi, cercetătorul Matei Stîrcea, arhitectul Iosef Kovacs, profesorul Cristian Velescu, scriitorul Paul Rezeanu, Roxana Rădvan de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Optoelectronică și regizorul TVR Cornel Mihalache.    

Componența nominală a fost stabilită la propunerea primarului din Târgu Jiu, prin hotărâre a Consiliului Local.

Printre altele, consiliul va trebui să propună teme de cercetare științifică privind viața și opera sculptorului gorjean, să contribuie la elaborarea strategiilor culturale și de cercetare, dar și să "ia atitudine împotriva oricărei forme de neadevăr manifestate public, a oricărei încercări de mistificare a vieții și operei lui Constantin Brâncuși", se arată în hotărârea prin care a fost validată componența consiliului. 

Consiliul se va întruni trimestrial, iar membrii acestuia nu vor fi remunerați pentru activitatea prestată. Membrilor consiliului le vor fi decontate cheltuielile de transport și cazare, sumele urmând să fie decontate din bugetul Centrului "Brâncuși".

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: