Centrul de excelență pentru olimpicii gorjeni, tot la stadiul de proiect

Chiar și în pandemie, mulți elevi gorjeni nu au renunțat să-și urmeze visul și să facă performanță. 12 elevi de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu, s-au calificat la Olimpiada Națională de Informatică. A fost o nouă ocazie pentru profesorul care pregătește olimpicii să reamintească de nevoia înființării unui Centru de Excelență, la nivelul județului, unde să fie pregătiți mai intens elevii care fac performanță.

„La Olimpiada pentru Excelență și Performanță în Informatică – faza județeană, au participat 51 de elevi ai Colegiului Național "Tudor Vladimirescu", din care 12 elevi s-au calificat la Olimpiada Națională de Informatică în urma clasamentului național/clasă. Felicitări tuturor participanților! Felicitări profesorilor coordonatori! Felicit, de asemenea, elevii calificați pe care i-am mentorat: Popescu Ioan Giovani, Groza Iulia Diana, Tăerel Radu Nicolae, Radu Alexandru Gabriel, Manasia Andrei Nicolas. Rezultatele de la gimnaziu așteaptă să fie validate de Comisia Națională, elevii de liceu fiind validați. P.S. Oare cât mai rezistăm la nivel înalt fără un Centru de Excelență Județean?”, a fost mesajul profesorului Eugen Nodea.

Despre înființarea unui centru de excelență se vorbește de ani de zile de oficialii Inspectoratului Școlar Județean Gorj. De cel puțin doi ani, instituția a dat asigurări că acesta va deveni funcțional și, astfel, olimpicii din Gorj ar avea șansa să se pregătească și mai intens ca să obțină rezultate și mai bune la concursurile naționale și internaționale la care participă.

Până acum însă, nu s-a făcut nimic concret pentru realizarea acestui centru. Ultima dată, lucrurile s-au blocat chiar la identificarea unui sediu în care să funcționeze un astfel de centru de excelență.

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: