Centrul de servicii sociale din Jupâneşti, finalizat în 15 luni

Primăria Jupâneşti a găzduit ieri o conferinţă de presă în care a prezentat un program cu finanţare europeană, prin intermediul căruia localnicii vor beneficia de serviciile unui Centru Social Multifuncţional.

Proiectul ”Centru Multifuncţional de Servicii Sociale Jupâneşti, judeţul Gorj” va fi realizat de Consiliul Local al comunei Jupâneşti, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Centrul va fi gata în 15 luni, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.344.542,12 lei, din care finanţarea nerambursabilă este în cuantum de 993.469 lei, diferenţa fiind suportată de beneficiar. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Potrivit primarului Petre Guşiţă, înfiinţarea unui centru social multifuncţional de servicii sociale în comuna Jupâneşti va avea un impact pozitiv extrem de puternic asupra comunităţii, contribuind la incluziunea socială a categoriilor vulnerabile,integrarea/reintegrarea socială a beneficiarilor, creşterea calităţii vieţii beneficiarilor şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: