Centrul Maternal împrumută asistente

Centrul Maternal din Târgu Jiu se confruntă cu o lipsă acută de personal. În prezent, doar trei asistenţi au în grijă câteva zeci de copii şi mămici. Pentru a face faţă situaţiei reprezentanţii instituţiei au fost nevoiţi să “împrumute” lunar câte o asistentă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Din cauza reducerii salariilor, mulţi dintre asistenţii de la Centrul Maternal din Târgu Jiu au renunţat la locurile de muncă. Aşa s-a ajuns, ca în prezent, doar trei asistente să aibă în grijă zi şi noapte de 40 de mămici şi copii. Pentru a face faţă situaţiei reprezentanţii Centrului au solicitat prin detaşare lunară o asistentă de la DGASPC Gorj. „Centrul a intrat într-un deficit de personal. S-a întâmplat acest lucru datorită demisionării a două asistente medicale, pe fondul nemulţumirilor cu salariile. A fost nevoie să solicit lună de lună câte o asistentă medicală de la un alt centru”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Complexului pentru Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu Jiu ( Centrul Maternal).  

Problemele printre angajate par să continue. Asistentele au un salariu de 700 de lei. „Nu se mai poate aşa! Activitatea este complexă şi nu suntem decât trei asistente şi ne descurcăm foarte greu. Plus că avem şi multă responsabilitate”, a declarat Claudia Neguţ, asistentă medicală în cadrul Centrului Maternal.  

Reprezentanţii Centrului Maternal speră ca din luna februarie Consiliul Judeţean Gorj să le permită noi angajări. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: