Centrul Târgu Jiului, plin de vitrine cu produse din carne şi dulciuri

Târgul cu produse tradiţionale din diferite zone ale ţării, deschis în centrul  municipiului, i-a atras pe gorjeni ca un magnet încă din prima zi. Aproximativ 15 producătorii din Ardeal, Harghita şi Maramureş au venit cu specialităţi culinare începând de la brânzeturi şi mezeluri până la cozonaci, prăjituri, bomboane şi dulceţuri. Târgul va fi deschis până pe data de 11 aprilie

Caşcavalul în formă de miel şi împletituri, jambonul ardelenesc, pastrama de Sibiu, renumiţi virşlii de Brad, rulourile cu ciocolată şi fursecurile cu bezea sunt doar câteva din produsele preferate de gorjeni. Chiar dacă preţurile nu sunt deloc mici câştigurile se anunţă încă de pe acum a fi unele destul de bune. “Suntem certificaţi de Ministerul Agriculturii, iar produsele noastre sunt 100% naturale. Am venit la Târgu Jiu cu dulciuri făcute de noi: fursecuri cu bezea, rulouri cu ciocolată, caramele, jeleuri, bomboane fondante cu banane şi căpşuni. Un kilogram din oricare specialitate costă 60 de lei. Vânzarea merge bine, iar oamenii sunt dornici să încerce şi altceva decât dulciurile cu chimicale din magazine”, a declarat Viorica Barabaş, producător din Oradea. Şi vitrina cu mezeluri amplasată în faţa căsuţei producătorilor de la Brad a fost la mare căutare. “Avem toate produsele tradiţionale de la Brad. Chiar dacă am deschis de doar două ore am făcut vânzare bună. Oamenii s-au interesat de preţuri, deşi nu aveam cântarul instalat”, a declarat Adriana Mihăilescu din Brad.

Scumpe, dar bune

La căsuţele din centrul municipiului un caşcaval în formă de miel ajunge la 50 lei/bucată, iar cel în formă de împletituri se vinde cu 25 de lei/kg; caşul de Sibiu costă 35 de lei/kg, virşlii se vând cu 23 de lei/kg; toba de casă cu 19,5 lei/kg; jambonul ardelenesc cu 27,3 lei/kg; pieptul ardelenesc cu 39,5 lei/kg; cotletul ardelenesc cu 34,7 lei/kg, drobul de miel cu 13,5 lei/kg şi cârnaţii ardeleneşti cu 24,7 lei/kg. Producătorii permit cumpărătorilor să guste marfa. “Sunt scumpe, dar sunt bune. Am cumpărat o bucată de pastramă şi am dat 30 de lei pe ea. Puteam cumpăra din magazin trei kilograme de pulpe cu banii ăştia, dar nu au gustul păstramei de oaie. Oricât ne-am chinui noi, gorjenii, să o facem acasă nu iese ca cea a ardelenilor. Ei au reţelele lor din moşi-strămoşi”, a declarat Constantin Marinică din Motru. 

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: