“Centura” comunei Peştişani, finalizată

Drumul de exploataţie agricolă ce a devenit un fel de centură a comunei Peştişani a fost recepţionat ieri de autorităţile locale după încheierea lucrărilor de construcţie. Noul drum vine în sprijinul cetăţenilor care doresc să-şi construiască în zonă locuinţe dar şi în sprijinul şoferilor care vor circula în condiţii mai bune şi care vor putea astfel să evite tranzitul prin localitate.

Drumul a fost realizat pe fostul amplasament al căii ferate care traversa localitatea. Are o lungime de 7,3 km şi suportă traficul greu. Au fost turnate două straturi de asfalt, lăţimea drumului fiind de 4 metri, au fost realizate opt podeţe, dar şi refugii din 200 în 200 metri, de o parte şi de cealaltă a şoselei. Lucrările de construcţie a acestui drum de exploataţie agricolă au fost executate de către societatea IDP. Ieri s-a întrunit comisia de recepţie a noii şosele. Autorităţile locale spun că sunt mulţumite de cum au fost realizate lucrările. „Drumul de exploataţie agricolă DE1 finanţat prin PNDR, Măsura 125 a fost recepţionat. La recepţie au participat comisia din cadrul primăriei, un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, constructorul şi dirigintele de şantier. Sunt destul de mulţumit de cum au ieşit lucrările”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.

Autorităţile locale din Peştişani au reuşit să obţină finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru a construi acest drum. Valoarea estimată a fost de 1 milion de euro însă preţul a scăzut în urma licitaţiei.  Şoseaua pleacă din sudul satului Gureni şi iese la capătul satului Brădiceni. Traversează o dată drumul naţional şi de trei ori drumul judeţean.

Vizualizări: 2,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: