CEO: Circa o mie de angajaţi trebuie să dea banii înapoi

Salariaţii CE Oltenia care au primit clase de salarizare nemeritat vor fi nevoiţi să returneze banii pe care i-au primit din octombrie şi până în prezent. Cel puţin asta susţin sindicaliştii care au luat parte la şedinţa cu directorul interimar al companiei, Laurenţiu Ciobotărică. Acesta le-ar fi spus că 40% din beneficiarii de majorări salariale ar fi în această situaţie. Decizia administraţiei complexului a fost aplaudată de salariaţii care au făcut greva foamei la mijlocul lunii noiembrie în faţa sediului principal al CEO, nemulţumiţi de modul în care s-au dat clase de salarizare, adică pe criterii de apartenenţă sindicală sau politică.

Sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) spun că directorul Laurenţiu Ciobotărică le-a comunicat că toţi salariaţii care au primit clase de salarizare deşi nu meritau vor reveni la salariile de dinainte de a le fi majorate, dar şi că banii pe care i-au primit în plus la salariu le vor fi reţinuţi. "Ne-a spus (n.red. Laurenţiu Ciobotărică) că a constatat că ceea ce spunea FNME s-a adeverit în proporţie de 40%. Din cei 2700, 40% nu au îndeplinit criteriile. Acei salariaţi care nu s-au încadrat pe criterii vor trece la salariul anterior promovării. Li se vor reţine banii", a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedinte al FNME.

Mai mulţi angajaţi ai CE Oltenia, în special de pe zona Rovinari, au protestat în luna noiembrie prin înfometare preţ de aproape o săptămână nemulţumiţi fiind de faptul că au beneficiat de clase de salarizare angajaţii cu salarii mari, nu cei cu clase mici, aşa cum prevedeau criteriile de acordare a acestora, pe considerente de apartenenţa politică sau sindicală şi nu în funcţie de venituri. "Sunt bucuros că până la urmă s-a dovedit că am avut dreptate, pentru noi acum e un pas înainte. Colegii noştri vor primi clase, cei care au fost discriminaţi. Până la 31 ianuarie vor face comisii cu directorii din fiecare subunitate şi, acolo unde salariaţii, pilele, liderii de la SMEO au primit clase pe nemerit, care aveau deja salarii mari, li se vor face acte adiţionale, li se va reduce clasa la cât au avut-o iniţial şi clasele care vor rămâne vor fi date la salariaţii care trebuiau să le ia. Astfel, cei care meritau vor primi clase cu 1 ianuarie", a precizat Manu Tomescu, lăcătuş la Termocentrala Rovinari.

Manu Tomescu a mai spus că are clasa de salarizare 21 şi că ar fi fost îndreptăţit să primească clase de salarizare, asta pentru că după disponibilizările de la 1 iunie  face şi munca unui coleg care a plecat din unitate. Dar a precizat că nu a solicitat să-i fie acordate clase de salarizare şi că nu va primi.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: