Surse: Cine sunt noii șefi din carierele CE Oltenia

Reorganizarea Diviziei Miniere în două sucursale va fi urmată de numirea unor noi şefi în cariere. Mai multe surse spun că noii directori sunt numiţi la înţelegere cu sindicatele, în special cele din FNME, dar liderii spun că nu au nicio legătură. Reorganizarea ar fi trebuit finalizată la 1 martie, dar termenul a fost prelungit cu o lună.

Conducerea CE Oltenia a stabilit în mare care vor fi persoanele care vor ocupa poziţiile de şefi de cariere după încheierea procesului de reorganizare a Diviziei Miniere. Constantin David ar reveni în fruntea carierei Lupoaia, iar Enescu va conduce cariera Roşiuţa. Totodată, Gabriel Nanu va reveni la conducerea carierei Peșteana. Mai mult, Gheorghe Davițoiu va prelua frâiele unității miniere Roșia, Dănescu va fi șeful carierei Poiana, iar Pupăzan va fi uns șef la Pionoasa, spun sursele. Vulpe Viorel de la Jilț Sud ar urma să conducă pe viitor cariera Tismana, iar în locul său la Jilț Sud ar fi fost desemnat Ion Pecingină. Cariera Jilț Nord ar urma să fie condusă de către Laurențiu Alesu.
Sindicaliștii din Federația Națională Mine Energie (FNME), dar și din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) spun că au auzit și ei de această variantă pentru conducerea carierelor, dar că până nu vor fi emise decizii în acest sens nu se pot pronunţa, mai ales că în ultima vreme au mai fost vehiculate şi alte variante. Sunt zvonuri conform cărora noii şefi de cariere îşi vor intra în atribuţii abia de la 1 aprilie, pentru că termenul stabilit iniţial. 1 martie, nu a fost respectat.
Singura comunicare oficială a administraţiei CE Oltenia a fost cea legată de șefii din Divizia Minieră. Conducerea diviziei va fi asigurată de Dumitru Ungureanu-director Direcție Producție, Ion Paraschivu- director Direcție Tehnică, Ion Guran- inginer șef Minier, Radu Gugu- inginer șef Tehnic. Divizia este reprezentată în Directorat tot de Daniel Antonie. Mihai Dafinoiu a fost desemnat director la Sucursala Minieră Motru-Jilţ, iar la Sucursala Minieră Roşia-Rovinari a fost desemnat Iustin Ioniță.

Vechii directori, apăraţi de primari
Unii primari s-au arătat nemulțumiți de faptul că vechii directori își vor pierde funcțiile. "Am înțeles că la Motru s-ar muta Sucursala Minieră. Eu nu vreau să-mi schimbe directorul de la cariera Lupoaia, Dobrițanu. Sau să rămână șef de carieră. Nu rămâne, am înţeles. E un om de treabă. Fac experimente pe noi, ce fac? Suntem broaşte şi fac disecţii la ora biologie? De ce tot schimbă la directori? Îşi bat joc de companie, de oameni. Știu că schimbi pe unul dacă nu e bun, dar dacă e bun, ce ai cu el?", a comentat Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele.

Vizualizări: 13,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: