Sindicalist: Sediul Sucursalei Jilț-Motru trebuia să fie la Mătăsari

Liderii sindicali de pe zona Jilț au sărit ca arși la aflarea veștii că CE Oltenia ar fi stabilit ca sediului Sucursalei Miniere Jilț-Motru să fie la Motru. Adrian Marciuc a spus că sediul acestei sucursale trebuia să fie la Mătăsari, explicând că din cele două cariere de pe zonă se pot extrage cantități însemnate de cărbune.

Cel care a anunțat că sediul Sucursalei Miniere Jilț-Motru va fi la Motru a fost chiar primarul municipiului, Dorin Hanu. Edilul a precizat că era normal să fie la Motru, pentru că de acolo s-a început activitatea minieră, pentru că acolo a funcţionat combinatul minier și sediul existent se pretează unei astfel de activități.
La aflarea veștii, prim-vicepreședintele Federației Univers și lider al Sindicatului Mine-Energie Jilț Turceni, Adrian Marciuc, s-a arătat revoltat că sediul nu va fi la Mătăsari, unde sunt carierele Jilț Nord și Jilț Sud. "Mie mi s-a promis că se va face o analiză, să vadă unde se pretează sediul, ori la Motru, ori la Jilț. Eu am adus argumente și câțiva directori de pe lângă directorul Ciobotărică au adus argumente, că sediul trebuia făcut la Jilț. Decizia este argumentată. Și privind cantitatea de cărbune, privind viitorul zonei Jilț, având în vedere că Jilț Nord are legea exproprierilor 255 luată, Jilț Sud urmează ca anul acesta să ia, deci cele două cariere vor avea o capacitate de cel puțin 7 milioane de tone la anul. Având în vedere desfacerea directă către zona termocentralei Turceni, argumentat trebuia să fie sediul la Jilț. Acum, ce s-a decis prin spatele ușilor închise, nu mă mai bag, nu e treaba sindicatului. Eu stau în Motru, nu e problemă, dar am spus că sediul sucursalei trebuia făcut la Jilț", a declarat Adrian Marciuc.
Sindicalistul a spus că decizia a fost luată "pe șustache". "Pe surse să știți că nota în Directorat a fost pentru sediul în Jilț. S-a modificat vinerea trecută. S-a modificat pe șuștache, ca de obicei. Nu știu ce argumente are domnul director general, dar o să îl întrebăm și noi, să ne spună, clar, motivat, de ce trebuie făcut sediul la Motru", a mai spus Adrian Marciuc.

Vizualizări: 3,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: