CEO, dat în judecată de un acţionar de patru ori într-o lună

Complexul Energetic Oltenia a fost acţionat în judecată de Fondul Proprietatea de patru ori într-o lună. Ultimele două acţiuni intentate de Fond împotriva CE Oltenia se referă la anularea unor hotărâri ale Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). Pe rolul instanţelor sunt însă mai multe procese între cele două părţi.

Fondul Proprietatea deţine 21% din CE Oltenia şi este un opozant serios al administraţiei în AGA, votând de cele mai multe ori „împotrivă“. Reprezentanţii Fondului au atacat în instanţă diverse măsuri ale companiei, de la numirea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de manager al CE Oltenia până la auditul efectuat BDO Audit SRL în 2013. Pe 5 martie şi 10 martie Fondul Proprietatea a intervenit în două procese, în cazul unor modificări făcute de companie la Registrul Comerţului în baza OUG 116/2009 pentru instituirea unor măsuri privind activitatea de înregistrare in registrul comerţului.

Ultimele acţiuni sunt înregistrate pe 24 martie, iar obiectul dosarului este anulare hotărâri AGA. Cel mai probabil este vorba despre hotărârile prin care CE Oltenia alocă câte 2 milioane de euro pentru proiectele Guvernului: cablul submarin şi hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti. Pe 2 şi 8 aprilie, Fondul are termen în mai multe procese cu CE Oltenia.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: